Noutati :

Pacientii vor plati o parte din serviciile din spitale, conform intelegerii dintre Guvernul Ponta si FMI. Vezi de cand intra COPLATA!

28 ianuarie, 2013 - 02:04 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Bolnavul internat in spital va plati o suma pentru servicii asigurate, cu exceptia celor de urgenta, conform scrisorii de intentie convenita de Guvern cu FMI, potrivit Mediafax.

In vederea rezolvarii dezechilibrelor financiare din sectorul de sanatate, suntem hotarati sa aplicam urmatoarele masuri:
In martie 2013, vom incepe introducerea coplatii, reprezentand o suma fixa modesta in functie de serviciile furnizate, in sectorul spitalicesc, exceptand serviciile de urgenta;  vom continua să revizuim lista medicamentelor compensate şi vom introduce mecanisme pentru reducerea perioadei de spitalizare si cresterea gradului de utilizare a serviciilor ambulatorii„, se arata in document, sustine Mediafax.

Guvernul a amanat de mai multe ori introducerea coplatii in sanatate.

In vederea rezolvarii dezechilibrelor financiare din sectorul de sanatate, suntem hotarariti sa aplicam urmatoarele masuri: in martie 2013, vom incepe introducerea coplatii, reprezentand o suma fixa modesta in functie de serviciile furnizate, in sectorul spitalicesc, exceptand serviciile de urgenta; vom continua sa revizuim lista medicamentelor compensate si vom introduce mecanisme pentru reducerea perioadei de spitalizare si cresterea gradului de utilizare a serviciilor ambulatorii„, se arata in document.

Potrivit ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu, coplata va fi introdusa in contractul cadrul pe 2013, care va fi semnat cel mai tarziu in luna martie. „Coplata este cuprinsa in legea bugetului. La finalul anului 2013 vom face o evaluare, iar in functie de rezultatele acelei evaluari vom decide daca vom merge sau nu mai departe cu coplata„, a declarat Nicolaescu.

Premierul Victor Ponta a declarat ca coplata, care va intra in viguare incepand cu data de 1 martie, nu se va aplica pentru consultari, analize si nici pentru serviciile medicale de urgenta. „Coplata se va aplica doar pentru internari. Suma va fi una modica. Maxim 10 lei„, a spus Victor Ponta.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Deci cum spuneam,tara de mincinosi.Si anul trecut la analize,am platit coplata,exact asa s-a exprimat d-na de la clinica.