Pacientii care ajung la Spitalul Judetean din Timisoara, mai protejati de infectii. Ce se intampla?

TIMISOARA. Mai sunt doar cateva zile pana cand inca un compartiment al Spitalului Judetean din Timisoara va fi complet modernizat. Ani de zile personalul s-a chinuit cu aparate vechi, care de multe ori cedau chiar in timp ce erau folosite. Vorbim de Sectia de Sterilizare a celei mai mari unitati medicale din vestul tarii.

„Statia de sterilizare avea zeci de ani buni de vechime, tot timpul era in pericol sa cada, tot timpul stateam cu sabia deasupra capului, ca daca ne lasa statia de sterilizare, unde sterilizam materiale sanitare si instrumente chirurgicale pentru zeci de operatii care se realizeaza in Spitalul Judetean. S-a inteles, in sfarsit, necesitatea si importanta unei statii de sterilizare”, a spus Marius Craina, managerul Spitalului Judetean din Timisoara.

Lucarile de modernizare au inceput inca de acum un an, iar in cateva zile vor fi facute si ultimele retusuri.

maternitatea-bega-statie-sterilizare-saloane21

„Asteptam sa terminam si spatiile anexe si alte locatii si incaperi din cadrul sectiei, sa fie si ele renovate in totalitate. In urma cu vreo 2 luni au fost montate aparatele, au fost puse in functiune, au fost monitorizate, s-au facut primele probe, s-au recoltat probele de laborator care sa demonstreze eficienta sterilizarii si functioneaza totul bine. Mai asteptam cateva zile sa fie gata si coridorul si spatiile anexe in totalitate si atunci vom avea o statie de sterilizare la standardele anului 2016”, a mai spus directorul spitalului.

Lucrarile de modernizare ale Statiei de Sterilizare au durat aproximativ un an. Consiliul Judetean a alocat aproximativ 250 de mii de lei pentru aceasta lucrare, iar Ministerul Sanatatii a asigurat fondurile pentru aparatura.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Foarte bine ca a dat consiliul judetean 250000 lei ca nu a dat din buzunarul propriu ci din cel al timisenilor .

  2. Ma tot intreb (de ani de zile), alesii (locali ai neamului) ce fel de lobby au facut/fac acolo „sus, la centru” (vezi Kafka) ptr. Timisoara/Timis ? Avem unii care ar putea obtine si carnet de „ales onorific” (de exemplu ales pentru 3 sau peste 3 mandate) care ar merita chiar si o statuie intr-un eventual parc al „somitatilor zonei” (pe soclu sa fie insirat si cu ce au contribuit la bunastarea municipiului /judetului)