Noutati :

(P) Transparenta si comunicare completa, nu doar prin Facebook! Candidatul PMP la Primaria Timisoarei, Marius Dugulescu, doreste deschiderea reala si totala a administratiei fata de cetateni

15 mai, 2016 - 11:27 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ELECTORAL
1

Primarul Nicolae Robu a cultivat la extrem comunicarea prin retelele de socializare, remarcandu-se ca un utilizator inrait al Facebook-ului. Lucrurile au mers atât de departe incat aproape toate celelalte mijloace de comunicare au fost suprimate si s-a ajuns ca inclusiv comunicarea oficiala si institutionala sa se realizeze tot prin Facebook! Aceasta abordare bizara a inceput sa genereze situatii pe cat de comice pe atat de grave: directori de institutii si sefi ai serviciilor deconcentrate nu mai au acces in biroul primarului, fiind indrumati de la secretariat sa se inscrie in audiente pe… Facebook!

„Este incredibil ce se intampla. Accesul la informatie este unul din drepturile fundamentale prevazute de Constitutia Romaniei. Autoritatile publice sunt obligate sa asigure informarea corecta a cetatenilor despre problemele publice si de interes personal. Comunicarea prin Facebook isi are rostul ei, fara indoiala ca are anumite avantaje pe care este bine sa le exploatam, dar nu putem suprima celelalte mijloace de comunicare si insist in mod deosebit asupra comunicarii oficiale. O adminsitratie deschisa si transparenta nu se poate ascunde in spatele retelelor de socializare, ci trebuie sa comunice direct si nemijlocit cu cetatenii. Nu ne mai putem limita la o administratie statica, trebuie sa o punem in Miscare. Doar asa se pot solutiona problemele pe care timisorenii le considera importante, va creste increderea cetatenilor in institutiile publice locale si, in acelasi timp, va responsabiliza administratia publica fata de cetatean”, a declarat Marius Dugulescu. Candidatul PMP a stabilit directiile de actiune pentru o administratie transparenta: publicarea pe site-ul primariei a datelor privind contractelor de achizitii si executia bugetara a acestora, precum si cele referitoare la investitiile publice; publicarea proiectelor de hotarâri de consiliu local; informarea cetatenilor asupra problemelor de interes public care sa fie supuse dezbaterii; consultarea asociatiilor legal constituite si a cetatenilor; publicarea pe site-ul primariei a dezbaterilor.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Papagalul ăsta politic unde a fost până acum? La injectat, în USA? Că tatăl dumnealui, deputat de România, la interviu televizat nu avea pe birou decât steagul american… Românie, ăștia-s fiii tăi.