Noutati :

(P) Spitalele din Timisoara, la nivelul celor din UE. Cum vrea Marius Dugulescu sa faca acest lucru?

21 mai, 2016 - 03:46 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ELECTORAL
0

Sănătatea este unul dintre pilonii pe care se sprijină programul electoral al candidatului PMP la Primăria Timișoara. Marius Dugulescu vrea ca unitățile spitalicești din municipiu să fie modernizate și dotate ca cele din afara țării, iar pentru îndeplinirea acestui deziderat are și soluții: atragerea fondurilor europene și parteneriatele public-private.

Reabilitarea, modernizarea și dotarea spitalelor transferate autorităților locale, la nivelul normelor impuse de Uniunea Europeană; asigurarea accesului fizic a persoanelor cu dizabilități și dotarea spitalelor cu echipamente speciale pentru această categorie de cetățeni; diversificarea surselor de finanțare și valorificarea resurselor financiare disponibile pe plan local; încurajarea mediului de afaceri de a lansa proiecte de investiții în sistemul de sănătate și dezvoltarea parteneriatelor cu societatea civilă și a parteneriatelor public/privat.  Acestea sunt obiectivele lui Marius Dugulescu, în domeniul sănătății. Candidatul Partidului Mișcarea Populară la Primăria Timișoara vrea ca după ce va câștiga alegerile să ia o serie de măsuri care să reducă inechitățile cu privire la accesul tuturor cetățenilor la serviciile de sănătate și care să ducă la îmbunătățirea stării de sănătate a locuitorilor.

Vom elabora ghiduri şi vom asigura consultanța în vederea accesării fondurilor nerambursabile pentru reabilitarea, modernizarea și dotarea spitalelor transferate autorităților locale, vom proiecta un set de programe locale de sănătate cu caracter preventiv prin acțiuni de educație pentru sănătatea cetățenilor și vom iniția o serie de campanii locale de informare a timișorenilor privind serviciile de sănătate la care au dreptul fără plată, nivelul coplăților precum şi a altor plăţi. De asemenea vom dezvolta parteneriate cu societatea civilă și parteneriate public/private”, spune candidatul PMP la Primăria Timișoara, Marius Dugulescu, care vrea să inițieze și o campanie locală, de conștientizare a populației cu privire la rolul major pe care îl are prevenția.

Proiectul “Prevenția, un tratament eficient” va fi organizat de Primăria Timișoara, în colaborare cu autoritățile locale de specialitate, în cadrul căruia, pe perioada unui an calendaristic se vor desfășura evenimente dedicate zilelor oficiale din domeniul sănătății: Ziua Mondială a Sănătății, Ziua Europeană împotriva Obezității, Săptămâna Europeană a Mobilității, Ziua Europeană a Informării despre Antibiotice, ș.a.m.d.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...