Noutati :

(P) Primarul fara Consiliul Local este ca masina fara roti. Interviu cu Florin Birsasteanu, candidat PSD la Primaria Timisoara

23 mai, 2016 - 10:32 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ELECTORAL
4

Domnule Bîrsăşteanu, candidaţi alături de o echipă puternică, vizibilă şi foarte motivată. Se spune că a contat foarte mult decizia dumneavoastră în stabilirea listei finale.

Ca preşedinte al organizaţiei municipale era normal să fiu implicat în stabilirea listei de candidaţi. De asemenea, poziţia mea de candidat la funcţia de primar mi-a dat ocazia să aleg echipa cu care să intru în bătălia electorală. Sunt foarte mândru de faptul că venim cu cea mai articulată listă şi cu cele mai bune propuneri pentru viitorul Consiliu Local. Sunt oameni de succes în profesiile lor, individualităţi, oameni cu activitate excelentă în comunitate, preocupaţi să schimbe în bine Timişoara, oameni dispuşi să muncească în folosul cetăţenilor.

Aveţi medici, avocaţi, economişti, inclusiv un regizor de teatru…

Sunt nume cunoscute, profesionişti cu CV-uri excelente, oameni cu experienţă, tineri, doamne, domnişoare, candidaţi care întrunesc cele mai exigente criterii. Îmi doresc ca foarte mulţi dintre ei să se regăsească în viitorul consiliu.

Cât de importantă este colaborarea primar-consilieri locali ? Presupun că nu întâmplător aţi mizat tare pe lista de candidaţi pentru CLT.

Primarul fără Consiliul Local este ca maşina fără roţi. Colaborarea primar-consilieri este vitală. Într-un sistem normal care funcţionează pe principii legale şi corecte, primarul pune în aplicare deciziile Consiliului Local. Chiar dacă edilul propune proiecte, acestea primesc forma finală de aplicare în consiliu, după dezbaterea prealabilă cu cetăţenii şi societatea civilă, iar în final, primarul împreună cu aparatul administrativ le pun în practică. Deci relaţia primar-consiliu trebuie să funcţioneze la modul cel mai profesionist, într-un climat neostil, să fie transparentă, astfel ca cetăţenii să fie reprezentaţi cât mai bine iar oraşul să beneficieze de proiecte cât mai articulate.

Cum vă imaginaţi că ar trebuie să fie relaţia primarului Florin Bîrsăşteanu cu Consiliul Local ?

Nici într-un caz aşa cum a funcţionat în ultimii patru ani cu Nicolae Robu. Au fost patru ani în care primarul nu a făcut altceva decât a încercat sistematic să le bage pe gât consilierilor proiectele dorite de el şi atunci când aceştia au refuzat, cum a fost cazul celor de la PSD, i-a acuzat că acţionează împotriva oraşului. Singura părere care a contat a fost a lui. Cetăţenii nu au contat deloc, dezbaterile publice au fost doar mimate, ONG-urile nu au găsit dialog. Consilierii tributari primarului au votat tot timpul după cum li s-a cerut chiar dacă proiectele au adus prejudicii directe oraşului. Atitudinea primarului a fost abuzivă şi dictatorială. Timişoara nu merită aşa ceva, Timişoara are nevoie de construcţie şi dezvoltare, de viziune şi de dezbatere. Timişoara are nevoie de calm. Îmi doresc oameni competenţi a căror singură prioritate, atunci când votează, să fie proiectele în folosul cetăţenilor şi al oraşului. Îmi doresc colaborare, dialog, cooperare, dezbateri pe proiecte şi nu pe doctrine politice. Trebuie să punem capăt circului şi ambiţiilor şi să facem front comun pentru binele comunităţii, pentru binele nostru al tuturor, pentru binele Timişoarei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Trebuie schimbat totul la Primarie, imposibil asa ceva, aceste proiecte rupte din basme, sa zic asa. Tot timpul s-a intamplat asa, Robu tot timpul acuza PSD-ul. Orice s-ar intampla, PSD-ul e devina. Dar de ce e de vina domnul Robu? Faptul ca se gandeste la cetateni prima data? Asta , probabil in minte sa este gresit. Proiectul cu vaporeto? (chiar era nevoie de el acum? )
    Fantana muzicala? (un lucru absurd, avand in vedere lipsurile din Timisoara)

  2. Cum ziceati si dumneavoatsra, trebuie sa Deschideti primaria!!! Este nevoie de transparenta totala. In momentul de fata, decizile nu s eaplica in mod arbitrat, si astfel totul se intoarce PSD-ul. Robu trebe schimbat, asta e clar. Ma bucura faptul ca va implicati in relatia cu cetatenii, v-am vazut si la mine in cartier.(unde am si participat). Diferenta dintre intalnirea cu dumneavoastra si cea cu Robu, este d ela cer la pamant, nu te poti intelege cu omul acela.

  3. O lista plina de tineri. Va felicit pentru alegerea facuta, oameni implicati non stop in comunitate. Chiar am vazut-o pe domana Romanita, insarcinata in stadiu inalt, nu are nici o temere sau jena in a iesi si a vorbi cu cetatenii. De astfel de oameni are nevoie Timisoara. succes Florin si echipei sale.

  4. Florica, ia calul meu si du-te !