Noutati :

(P) Prima apa minerala naturala din Romania in Ghidul Micheline izvoraste din Banat. Calitatile sale unice, apreciate la Curtea imperiala de la Viena

2 noiembrie, 2016 - 12:02 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

Apa minerala naturala Perenna Premier se incadreaza in randul apelor minerale rare in lume, cu un echilibru perfect de minerale si PH neutru. Aceasta si-a castigat aprecierea, in scurt timp de la lansare, datorita proprietatilor ei particulare.

Apa ce ajunge in sticlele Perenna este preluata din izvorul situat la baza Varfului Moghila, iar fabrica de imbuteliere a apelor minerale este amplasata in micutul sat carasan Calina, la doar 4 kilometri distanta, intr-un peisaj de poveste.

perenna-ape

 

Apa izvoraste din stanca de calcar, se filtreaza prin sisturi cristaline de 200-300 de metri si are o durata de valabilitate foarte mare, de pana la 7 ani, dar si o puritate microbiologica extraordinara. Iar la puritatea apei contribuie mai ales faptul ca in zona sunt foarte putini locuitori, iar solul nu este deloc afectat de lucrari agricole sau substante chimice.

Se stie ca in anul 1886 apa provenind din izvorul de la Calina, sursa apei minerale Perenna Premier, era transportata de care cu boi la Curtea Imperiala de la Viena, cunoscuta in acea vreme ca „WASSER VON CALINA”. Atestarea izvorului este facuta si prin inscrisuri oficiale regasite in muzeul de la Ocna de Fier si era singura sursa de apa a intregii comunitati din acea vreme.

izvor-perenna-bun

O comparatie facuta de Organizatia Mondiala a Sanatatii intre apele minerale din intreaga lume a aratat ca Perenna Premier este identica in proportie de peste 96% cu apa Evian. Rezultatele analizelor arata ca atat gustul, cat si calitatile apei Perenna Premier sunt aproape identice cu cele ale celebrei ape din Alpi.

Ca recunoastere internationala, apa minerala naturala Perenna Premier s-a clasat intre primele 10 ape minerale naturale plate din lume, la concursul international de ape minerale din SUA – Berkeley Springs 2008.

Un an mai tarziu, in mai 2009, la Bruxeless i-au fost decernate 2 stele si a devenit prima apa minerala naturala din Romania publicata in faimosul Ghid Michelin.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...