Noutati :

(P) Educatia copiilor este o prioritate pentru Marius Dugulescu, candidatul PMP la Primaria Timisoara

24 mai, 2016 - 05:20 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ELECTORAL
0

Marius Dugulescu, candidatul Partidului Mișcarea Populară la Primăria Timișoara vrea să implementeze patru proiecte de maximă importanță, în domeniul educației, care vor conduce la un învățământ de calitate. Este vorba “Internship în administrația din Timișoara”, “Catalogul electronic”, “Educație inovatoare” și “Biblioteca digitală”. Dugulescu precizează că toate inițiativele sale sunt rodul unei consultări atente a specialiștilor și vor adduce transformări radicale în sistemul de învățământ din Timișoara.

Dreptul la învăţătură este asigurat prin art. 32 din Constituția României, precum și prin Convenția ONU. În România însă, rata abandonului școlar atinge cifre îngrijorătoare, de aproape 20 de procente, iar Timișoara nu face excepție de la acest fenomen. Tocmai de aceea, Marius Dugulescu vrea ca atunci când va ajunge primar să își canalizeze o parte importantă a eforturilor către rezolvarea problemelor din sistem și creşterea vizibilităţii Timișoarei prin rezultatele obţinute în educaţie și asigurarea competitivităţii la nivel național, european şi internaţional.

Este obligatoriu să modernizăm sistemul de învățământ cu ajutorul tehnologiilor informaţiilor și comunicării și să deschidem și să orientăm sistemul de educaţie şi cercetare către societatea civilă, către mediul social, economic şi cultural. În acest sens, ca primar, voi implementa în toate școlile din Timișoara, următoarele proiecte pe care cei interesați le vor găsi detaliate pe pagina mea de facebook: “Educație inovatoare”, “Internship în administrația din Timișoara”, “Catalogul electronic” și “Biblioteca digitală”. Toate aceste inițiative sunt rezultatul consultărilor pe care le-am avut în ultima perioadă cu părinții, profesorii și chiar cu copiii din Timișoara”, a explicat candidatul PMP, la Primăria Timișoara, Marius Dugulescu.

Printre obiectivele specifice ale platfomei electorale propuse de Dugulescu pentru redresarea învățământului din Timișoara se numără elaborarea Strategiei publice de dezvoltare a sistemului educațional cu sprijinul specialiștilor din mediul academic dar și societatea civilă din domeniul educațional. De asemenea, candidatul Partidului Mișcarea Populară va lua toate măsurile pentru dezvoltarea și îmbunătățirea infrastucturii educaţionale şi a mijloacelor de învăţare precum și pentru informatizarea etapizată a unităţilor educaţionale și a serviciilor administrative din învăţământ. Printre prioritățile lui Marius Dugulescu se regăsesc și dotarea bibliotecilor şcolare și extinderea bibliotecilor digitale, stimularea voluntariatului în rândul elevilor precum și a iniţiativelor societăţii civile pentru atragerea elevilor voluntari, constituirea consorţiilor şcolare cu sprijinul administrației publice locale și realizarea de parteneriate pentru schimbul de bune practici cu unităţi şcolare din ţară şi din străinătate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...