(P) Alina Gorghiu: Cu sau fara motiune, PSD nu are ce cauta acum la putere!

Alina Gorghiu, senator PNL de Timiș, reacționează după anunțul PSD că la jumătatea lunii august depun moțiune de cenzură împotriva Guvernului PNL.
„Cu sau fără moțiune, PSD nu are ce căuta acum la putere!
În democrație, regula e simplă: dacă nu te vor oamenii, nu guvernezi”.
PSD vorbește de mult timp despre această moțiune de cenzură, așa că prefer să vedem mai întâi despre ce este vorba. Acest partid este un veritabil butoi cu dinamită în acest moment și nu cred că este înțelept că au găsit un fitil pe care vor să îl aprindă, fără să știe unde duce.
Cum pot pretinde că pot fi parte la o soluție pentru acest moment de criză, când tocmai ce au dizolvat filiale ale partidului?
De fapt, planul lor este să se folosească de pandemie pentru a încerca să câștige puncte politice. Asta pentru că nu au reușit să crească deloc în sondajele din ultimul timp”, scrie Alina Gorghiu pe pagina sa de socializare.
În opinia senatorului liberal de Timiș, „moțiunea de cenzură nu trebuie transformată într-o tribună pentru idei negaționiste și conspiraționiste, cum a fost în Parlament la dezbaterea legii carantinei”. Intenția PSD de a depune o moțiune de cenzură împotriva actualului Guvern este catalogată de către Alina Gorghiu ca „o eroare politică majoră și o dovadă de iresponsabilitate, pentru că afectează capacitatea instituțiilor statului de a face față pandemiei și de a asigura relansarea economică”.
„Nu se poate face campanie electorală cu dramele oamenilor! Lupta împotriva unei epidemii nu poate fi tratată în cheie electorală și politică”, adaugă Alina Gorghiu, care lansează, totodată, și un apel către social-democrați de a se alătura eforturilor depuse de autorități și români pentru combaterea Covid-19: „Autoritățile au ca parteneri cetățenii români care respectă măsurile de protecție. Cei din PSD nu au fost de ajutor, așa că fac acum un al 100 – lea apel să înceteze specula politică și să vină alături de majoritatea covârșitoare a românilor pentru a susține și ei măsurile de protecție stabilite de specialiști”, notează senatorul. 
PSD a decis în Comitetul Executiv al partidului de joi depunerea moțiunii de cenzură în luna august, anunțul fiind făcut de către liderul formațiunii politice, Marcel Ciolacu.
Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. gigi spune:

    Ai incercat sa scoti infractorii din inchisoare in timpul pandemiei, infecto.