Noutati :

OZN-ul de pe Calea Urseni se transforma in Muzeul Apei la Timisoara. Doua firme vor contractul de 1,6 milioane euro de la Aquatim

16 iunie, 2020 - 09:59 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SOCIAL
2

TIMISOARA. Prima Uzina de Apa a Timisoarei, cea de pe Calea Urseni, devine Muzeul Apei. Aquatim a lansat in aceasta primavara o licitatie pentru gasirea unui constructor si 2 firme si-au depus ofertele pana la data limita.

Acestea au intrat acum in evaluare, iar castigatorul va prelua contractul de 1.618.444 de euro pentru a transforma locul intr-un ansamblu muzeal.

CITESTE SI: O sala de spectacole moderna, una de repetitii, ecran curbat pentru proiectii de filme, schimbari si in gradina de vara. Pas important spre transformarea unui alt cinematograf din Timisoara. Foto si video

Acesta va fi compus dintr-un pavilion de acces nou construit, destinat primirii si informarii vizitatorilor, spatii muzeale interioare si exterioare si spatii interioare de natura industriala, aferente celor 3 cladiri existente pe sit („Grup Fantana nr 1”, „Statie Prefiltre”, Statie Pompare”) prin refunctionalizare si transformare, prin punerea In evidenta a utilajelor si instalatiilor tehnologice de tratare a apei existente în cadrul fiecarei cladiri. Interventiile la nivelul acestor spatii, vor fi minim invazive, si nu vor afecta utilajele si instalatiile de tratare a apei existente.
Incinta delimitata de cladirile „Grup Fantana nr 1”, „Statie Prefiltre”, Statie Pompare” si pavilionul propus, va constitui spatiul muzeal exterior, fiind compus dintr-o retea de alei pietonale, care conecteaza atat pavilionul nou propus de cladirile existente, cat si o serie de zone care constituie puncte de interes la nivelul sitului. Aceste puncte de interes sunt compuse din zone cu bazine decorative de apa statice sau interactive, platforme pietonale adiacente celor trei cladiri existente si zone cu platforme destinate exponatelor in aer liber. Pavilionul nou propus, este compus din 5 volume (denumite Corp 1/Corp 2/Corp 3/Corp 4/Corp 5- plansa A5.01_Pavilion propus – Plan parter) de diferite inaltimi„, se arata in documentatia postata in Sistemul Electronic de Achizitii Publice.

Firma care va fi declarata castigatoare are la dispozitie 1 an sa amenajeze Muzeul Apei de la Timisoara.

Uzina de la Urseni a fost construita intre anii 1911 si 1912 si data in folosinta doi ani mai tarziu, in prezent fiind scoasa din functiune.

CITESTE SI: ‘Primari cu care ne mandrim’, o campanie marca opiniatimisoarei.ro. Stan Vidrighin, omul care a realizat reteaua de apa si canalizare a orasului 

Principala cladire, care aduce cu o farfurie zburatoare, monument de arhitectura industriala, a fost construita de faimosul arhitect Székely László si adapostea sistemul de forare. Un alt imobil era folosit pentru filtrarea apei potabile, iar in cea de-a treia cladire se gaseau pompele cu ajutorul carora apa era distribuita in reteaua orasului.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Minunat. Poate cu ocazia asta face Lae niste alei pietonale si treceri de pietoni pe Calea Urseni.

  2. Drumul până la muzeu e de competiție off road ….. dar e bine ca va fi muzeu …. sigur tot orașul va dorii sa își rupă masina sa vada muzeul