Noutati :

Ovidiu Sandor investeste 60 de milioane de euro in cladiri de birouri in Cluj, dupa ce a ridicat si al patrulea Business Centre in Timisoara

19 noiembrie, 2012 - 10:03 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Omul de afaceri timisorean Ovidiu Sandor planuieste sa ridice mai multe cladiri de birouri in Cluj-Napoca, oras care are nevoie acuta de astfel de spatii, sustine el. Investitia s-ar ridica la 60 de milioane de euro, insa nu se va face si cu fonduri europene, asa cum s-a intamplat la Timisoara, deoarece cladirile trebuie ridicate cat mai rapid.

Noile spatii ar urma sa se intinda pe 52.000 de metri patrati, iar proiectul va fi dezvoltat de catre fondul sud-african New Europe Property Investments NEPI si omul de afaceri Ovidiu Sandor. Birourile vor fi construite pe un teren al fostei fabrici Tricotajul Somesul. Daca la Timisoara a obtinut si fonduri europene pentru a ridica 4 cladiri City Business Centre, pana acum, pentru Cluj-Napoca finantarile vor fi asigurate exclusiv din surse proprii ale partenerilor, a anuntat Sandor.

„CBC se extinde la Cluj, pentru ca exportam conceptul viabil aici, in Timisoara. Am gasit un teren, o fosta fabrica, si vom construi in trei etape, nu in cinci ca la Timisoara. Clujul suferea de spatiul fizic, au plecat multe firme pentru ca nu aveau spatii de birouri. La Cluj nu exista cladiri de birouri, exista un numar de cladiri, dar spatiile sunt foarte mici. Sunt multinationale care n-au mai crescut in Cluj din lipsa de birouri. Este o investitie interesanta, vom aplica mai bine ceea ce am aplicat aici din mers. Perceptia proiectului este deja pozitiva. Fondurile acolo sunt epuizate, nu cred ca vom merge pe fonduri europene. Va fi o investitie din banii nostri si din credite bancare, pentru ca la Cluj trebuie sa construim foarte repede. Am estimat la 60 de milioane de euro”, a declarat Ovidiu Sandor.

Noua cladire din complexul City Business Centre, din Piata 700 din Timisoara, este finalizata cu fonduri europene. Vorbim despre putin peste 16 milioane de euro, adica aproximativ 72 de milioane de lei. Practic, s-a ridicat un centru de afaceri modern menit sa asigure servicii suport pentru intreprinderile inovative din Regiunea Vest, mai ales microintreprinderi si intreprinderi mici.

Au fost amenajate 5 sali de conferinte dotate cu mobilier si echipament multimedia, 11 birouri cu toate dotarile necesare si s-au creat 313 noi locuri de munca in firmele care isi desfasoara activitatea acolo. In noua cladire functioneaza deja 5 firme, ne-a marturisit omul de afaceri timisorean.

„Avem o sala mare de 250 de locuri care se poate imparti in sali mai mici, o sala ovala de conferinte, una pentru teleconferinte si spatii de birouri mici care incep de la 20 de metri patrati. Ca noutate, avem un spatiu de co-work in care firmele de IT pot lucra impreuna, in acelasi mediu, pentru a incuraja interactiunea. Noi am creat un spatiu unde sa prinda ideile si sa se dezvolte, incercam nu doar sa facem niste cladiri, ci sa fim si un loc unde se intampla business”, a mai spus Ovidiu Sandor.

In Complexul City Business Centre din Timisoara au fost ridicate deja 4 cladiri de birouri, urmand ca in perioada urmatoare sa se construiasca si a cincea. Jumatate din banii necesari au venit de la Uniunea Europeana.

Ovidiu Sandor a vandut acum mai bine de un an cladirile de la Timisoara catre Fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI). Omul de afaceri timisorean va continua sa asigure, pana in anul 2015, administrarea intregului proiect   City Business Centre din Piata 700.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...