Ovidiu Sandor este consul onorific la Belgiei la Timisoara. Eveniment de marca la Casa ISHO. Foto

TIMISOARA. Ambasada Belgiei a organizat un eveniment pentru a marca deschiderea primului Consulat Onorific al Regatului Belgiei în România, care funcționează la Timișoara încă din luna martie a anului trecut.
La evenimentul organizat la Casa ISHO, au participat excelența sa, Philippe Benoit, ambasadorul Regatului Belgiei în România, Dominic Fritz, primarul Timișoarei, dar și o serie de personalități din domeniul economic și cultural. Gazda evenimentului a fost Ovidiu Șandor, Consulul Onorific al Regatului Belgiei la Timișoara, cunoscut pentru dezvoltarea unor proiecte majore de reconversie urbană, precum City Business Centre sau cartierul ISHO din zona centrală a orașului, dar și pentru implicarea sa în domeniul cultural artistic prin activitatea Fundației Art Encounters.

 

Ambasadorul Belgiei în România, Philippe Benoit, subliniază: „Consulatul onorific de la Timișoara este deja parte integrantă din rețeaua belgiană în România și oferă asistență consulară cetățenilor belgieni, dar și companiilor belgiene cu scopul de a dezvolta relații economice și culturale între cele două țări. Noul consulat onorific contribuie activ la consolidarea coeziunii și cunoașterii reciproce în beneficiul celor două țări partenere.

Deschiderea noului Consulat Onorific la Timișoara are si o importanță simbolică deosebită prin sinergiile pe care le creează. Belgia și Bruxelles-ul sunt sinonime ale valorilor europene, iar Timișoara este considerată, pe bună dreptate, unul din cele mai europene orașe din Sud Estul Europei. Simbol al diversității și toleranței, Bruxelles-ul este și un important centru cultural și artistic, statut spre care aspiră și Timișoara.

Consulul onorific al Belgiei la Timișoara, Ovidiu Șandor, își dorește să joace un rol activ în ceea ce privește facilitarea colaborării la nivel economic, cultural, academic si social. ”Pandemia nu ne-a permis să marcăm cum se cuvine acest eveniment important pentru Timișoara, dar ne bucurăm să putem organiza acest eveniment astăzi. Ne propunem să dezvoltăm colaborarea la nivel cultura,l economic și academic în folosul ambelor țări. Timișorenii au manifestat dintotdeauna simpatie față de Belgia și valorile pe care le reprezintă această țară, membru fondator al Uniunii Europene, model de diversitate și promovare a valorilor europene”. 

Activitatea desfăşurată la Timişoara de noul reprezentant al Regatului Belgiei este una benevolă, inclusiv susţinerea biroului consular și sediului unde acesta îşi va desfăşura activitatea fiind asigurată la Casa ISHO de către consul.

Consultatul Onorific al Regatului Belgiei de la Timișoara va deservi județele Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara și își va desfășura activitatea de luni până vineri, între orele 09.00 si 17.30 la parterul Casei ISHO, în aceeași clădire în care activează Fundația Art Encounters, de pe Bulevardul Take Ionescu, nr 46c. Consulatul poate fi contactat prin telefon la 0371 33 63 63 sau prin email la [email protected] 

Timisoara are în acest moment 3 misiuni consulare (Germania, Italia și Serbia) și 15 consulate onorifice – Austria, Bulgaria, Cehia, Franta, India, Macedonia, Moldova, Olanda, Peru, Spania, Suedia, Tunisia, Ungaria, Polonia și Belgia.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. observ spune:

    Acest Ovidiu Sandor pare un om de o calitate incredibila. Poate ne jucam sansa de a-l avea ca primar…