Noutati :

Orice absolvent de studii economice va putea tine contabilitatea firmelor

28 martie, 2011 - 10:27 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

Guvernul va modifica legea contabilitatii astfel ca orice absolvent de studii economice superioare va putea intocmi evidenta contabila a firmelor care au cifra de afaceri si active mai mici de 35.000 de euro.

Proiectul de ordonanta arata ca „Persoanele care in exercitiul financiar precedent au indeplinit urmatoarele doua criterii: cifra de afaceri neta sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro si totalul activelor sub echivalentul in lei al sumei de 35.000 euro, pot opta pentru un sistem simplificat de contabilitate, aprobat prin ordin al ministrului finantelor publice”.

Documentul prevede ca in cazul acestor firme contabilitatea sa poata fi organizata si condusa si pe baza de contracte/conventii civile incheiate potrivit Codului civil cu persoane fizice care au studii economice superioare, si nu doar cu membri ai Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR).

Proiectul mai stabileste obligatia firmelor, persoanelor si institutiilor publice si regiilor autonome sa pastreze aplicatiile informatice cu ajutorul carora au prelucrat datele inregistrate in contabilitate pe o perioada de cel putin 10 ani de la data incetarii utilizarii acestora.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...