Organizatia Mondiala a Sanatatii despre coronavirus: Nivel foarte ridicat. Treziti-va. Pregatiti-va!

Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a anuntat ca a urcat evaluarea riscului provocat la nivel mondial de coronavirusul care s-a raspandit in cel putin 49 de tari in doar cateva saptamani la nivelul ”foarte ridicat”.

”Ne aflam la cel mai ridicat nivel de alerta al riscului in privinta raspandirii si a impactului”, a declarat dr. Mike Ryan, director executiv al programului pentru urgente de sanatate la OMS.

Ryan a precizat ca organizatia nu incearca sa alarmeze sau sa sperie oamenii.

”Este o trezire la realitate pentru fiecare guvern de pe planeta: Treziti-va. Pregatiti-va. Acest virus s-ar putea indrepta spre voi si trebuie sa fiti pregatiti. Aveti datoria fata de cetatenii vostri, aveti datoria fata de lume sa fiti pregatiti”.

Lumea poate inca se evite ”ce este mai rau”, dar cresterea alertei de risc inseamna ca ”nivelul de ingrijorare al OMS este la cel mai ridicat nivel”, a afirmat Ryan intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul central al OMS de la Geneva.

Liderii mondiali au inca sansa sa tina virusul in interiorul granitelor lor. A astepta, a fi delasator, a fi luat prin surprindere in acest moment nu are nicio scuza”, a mai spus Ryan.

Sursa: News.ro

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.