Organizare de rasul curcilor in Bucuresti, la Olimpiada Nationala de Arte Vizuale, Arhitectura si Istoria Artelor, la care participa 15 elevi din Timisoara. Copiii, dezamagiti

TIMISOARA. Situatie fara precedent la Olimpiada Nationala de Arte Vizuale, Arhitectura si Istoria Artelor care s-a desfasurat la Bucuresti in aceste zile. 15 elevi din Timisoara au ajuns la ultima etapa a concursului si au suferit o mare dezamagire.

Miercuri, cand s-a incheiat ultima proba, copiii nu si-au putut afla notele pentru ca organizatorii, speriati de reglementarile GDPR, au refuzat sa le aduca la cunostinta competitorilor. Ba, mai mult, i-au anuntat pe elevii participanti ca vor afla cu cat au fost notati abia joi la festivitatea de premiere, unde nu este foarte clar daca organizatorii vor avea curajul sa le pronunte si numele, data fiind situatia creata de niste dascali care cel mai probabil nu au inteles foarte exact ce anume inseamna Regulamentul european privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

 

Profesorii care ii insotesc pe cei 15 olimpici di Timisoara sunt revoltati si spun ca nu s-au mai intalnit cu o asemenea situatie.

Suntem la Olimpiada Nationala de Arte Vizuale, Arhitectura si Istoria artelor. Deocamdata am fost anuntati ca nu o sa vedem notele din cauza protectiei datelor. Am spus ca suntem de acord sa dam cu subsemnatul, adica si copiii majori si in locul minorilor sa dam noi ca profesori. Sunt alaturi de doamna Marioara Popescu, aici, la Bucuresti. Vrem ca macar notele elevilor nostri sa le primim. Sunt inca in discutii la nivelul organizatorilor. Am inteles ca maine dimineata putem vedea lucrarile.
Din Timisoara sunt 15 elevi de la Liceul de arte plastice, specializarile: pictura, grafica, moda, arhitectura, design. Sunt elevi din clasele a XI-a si a XII-a. Peste 500 in total au participat la olimpiada, din toata tara, de la liceele de arte plastice.
Maine la 11.00 va fi premierea, probabil nu le vor spune numele. Poate era mai bine ca fiecare elev sa fi primit un numar, la intrarea in concurs si in dreptul acelui numar sa i se afiseze nota. E dezamagitor pentru elevi„, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Eugenia Banciu, profesor la Liceul de Arte din Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. Dragi participanti,
    Ceea ce nu ati inteles este faptul ca „nu castiga cine merita ci castiga cine trebuie” (principiul „cum al nostru din HAHAHA SA NU CASTIGE?” HAHAHA = cin trebuie sa castige, ca altfel nu ajunge la studii in BULULU pe banii „nostri”.

  2. Cea mai idioata interpretare a GDPR pe care am auzit-o vreodata … : ) Mai tragic este ca ea vine din partea unor profesori, banuiesc. Profesori care se presupune ca educa generatii de copii si tineri. Imi imaginez cam cum suna interpretarile profesorilor asupra fundamentelor disciplinelor pe care le predau copiilor, daca au ajuns sa isi puna problema secretizarii notarii lucrarilor la o Olimpiada. : ) Asta-i culmea idiotiei. : ) facem concurs cu note dar le tinem la secret … : ) Oare sunt aceiasi profesori care au facut si corecturile lucrarilor??? : ) Incredibil de IRATIONAL … : ) „Somnul ratiunii naste monstri”, iar noi ii punem sa evalueze elevi … : ) Si sa-i instruiasca … : )