Noutati :

Ore doar de dimineata la scolile din Timisoara? Numai prin puteri magice! Primaria a gasit tapul ispasitor

13 septembrie, 2015 - 02:08 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Elevii din Timisoara nu vor merge prea curand la ore doar de dimineata. Desi autoritatile locale le promit asta aproape in fiecare an, pentru viitorul an scolar, iata ca nu se intampla! Si de data aceasta elevii vor merge la scoala dupa-amiaza.

CITESTE SI: An scolar nou cu probleme vechi! Unde vor invata mii de elevi de la scolile de top din Timisoara?

„Elevii nu se poate sa mearga numai de dimineata, pentru ca nu doresc scolile sa mearga numai de dimineata. Trebuie sa intelegem ca daca in fiecare an apar 5-6-7-8 clase suplimentare la un anumit liceu, la o anumita scoala, este imposibil sa se asigure ca toata lumea sa invete de dimineata. Politica de cifra de scolarizare este una total gresita. Noi am suplimentat spatiile si s-a suplimentat numarul de clase. Atunci cum putem? Se accepta la scoala toti copiii care opteaza pentru acea scoala. Cifra de scolarizare la orice institutie serioasa de pe planeta aceasta – si la universitati, si la alt nivel de invatamant – se stabileste in functie de capacitatea de scolarizare. Daca la o scoala exista 50 de sali de clasa si se accepta elevi pentru 100 de clase, cum ar putea ei sa invete numai de dimineata? Am dat numai un exemplu. Aici este cheia. Noi am facut eforturi de suplimentare, unele amenajari sunt in derulare, nu sunt finalizate, se vor finaliza in perioada urmatoare, dar in pofida eforturilor facute de noi in fiecare an, cifrele de scolarizare au crescut mereu. Numarul de clase a crescut mereu si, prin urmare, devine o imposibilitate fizica sa asiguram invatamant numai de dimineata”, s-a scuzat primarul Nicolae Robu.

Edilul-sef le transmite directorilor de scoli care vor invatamant numai de dimineata sa-si limiteze cifra de scolarizare la capacitatea avuta.

„Primaria nu are puteri magice sa infiinteze sali de clasa”, a conchis Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...