Noutati :

Orchestra Operei din Timisoara, in concert, in Tirol pentru victimele catastrofei din Japonia

5 aprilie, 2011 - 09:01 AM
Autor: Anonim      
Categorie: CULTURA
0

TIROL. Orchestra Operei Nationale Romane din Timisoara s-a aflat in aceste zile in prim-planul unui eveniment exceptional, sustinand in Austria doua concerte dedicate victimelor recentei catastrofe din Japonia.

Concertele au avut loc la St. Johann in Tirol, la Kaiersaal, si in Innsbruck, la Grosser Stadtsaal, in 26 si 27 martie, fiind precedate de un moment reculegere in memoria celor ucisi de stihiile naturii dezlantuite.

Cele trei soliste ale concertului, Kiyoro Iwamoto (26 de ani), Yuka Shindo (21 ani), Yu Ueda (15 ani), au sosit din Japonia in Austria, insotite de parinti sau prieteni, la putina vreme dupa cutremurul devastator, si au relatat publicului si colegilor artisti ce au trait in 11 martie si in zilele tragice pentru poporul nipon.

Turneul a fost organizat de Musikschule der Stadt Innsbruck, institutie al carei director, dirijorul Wolfram Rosenberger, a preferat orchestra Operei din Timisoara tuturor celorlalte optiuni, artistii timisoreni fiind binecunoscuti si foarte apreciati in Tirol, in urma turneelor efectuate in fiecare an, adesea sub bagheta sa dirijorala.

Wolfram Rosenberger si Walter Enko, directorul scolii  de muzica si al Jugendphilarmoniker din Innsbruck, au dirijat impreuna concertele pentru Japonia. Programul muzical care a emotionat profund auditoriul a cuprins  Concertul pentru pian si orchestra in re minor de W.A.Mozart, Simfonia 5  de Fr. Schubert, Concertul pian si orchestra in la minor si, in final, Intrarea Reginei din Saba din Simfonia Solomon de G.F. Handel, lucrare cantata impreuna cu Filarmonica de Tineret din Innsbruck.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...