Orataniile din curte, la numaratoare. Astazi a inceput recensamantul agricol!

Intra din casa in casa si numara toate animalele si pasarile din gospodarii, dar si utilajele agricole si terenurile detinute de fiecare proprietar din Timis in parte. Peste 2.000 de recenzori iau la pas strazile din asezarile judetului si intra din gospodarie in gospodarie.

Recensamantul agricol incepe astazi, iar recenzorii trebuie sa noteze in registre cam tot ceea ce misca prin curtile oamenilor. In Timis au fost infiintate si sapte centre pentru identificarea strainasilor. Adica a acelora care au terenuri intr-o localitate, dar care nu locuiesc acolo.

Centrele sunt stabilite in localitatile in care sunt identificati cei mai multi strainasi. Este vorba de Dumbravita, Ghiroda, Ciacova, Lugoj, Balint, Mosnita Noua si Sacalaz. Fiecare astfel de centru va avea angajata cate o persoana pentru o perioada de 30 de zile. Persoana respectiva va fi remunerata cu 0,15 lei pentru fiecare CNP inregistrat si alti 0,15 lei pentru fiecare CNP identificat al persoanelor care au teren in alta localitate decat cea de domiciliu.

Recenzorii isi vor incheia munca pe teren abia la sfarsitul lunii ianuarie cand va incepe a doa etapa, cea in care cei de la Statistica vor prelua datele.

Recensamantul agricol se va incheia in martie 2011, cand vor demara pregatirile pentru recensamantul populatiei si locuintelor. Recensamantul se face dupa fiecare 10 ani.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.