Orasul Micii Sirene, Copenhaga, are o sumedenie de atractii turistice. Vezi cat costa intrarile la principalele obiective din Copenhaga!

Avand o istorie bogata care i-a lasat cladiri istorice si strazi seculare, muzee si galerii uimitoare, unica gradina Tivoli si rezidenta celei mai vechi monarhii din lume, capitala daneza are o sumedenie de atractii pentru toata gusturile.

Mica Sirena – Hans Christian Andersen a scris o poveste despre ea, cei de la Disney au facut filmul si Copenhaga pastreaza o statuie in amintirea ei. Mica Sirena continua sa fie principala atractie din Danemarca. Povestea lui Hans Christian Andersen In 1909 fondatorul berii Carlsberg, Brewer Carl Jacobsen a asistat la piesa de teatru a lui Hans Beck si a lui Fini Henriques numita ”Mica Sirena” bazata pe povestea cu acelasi numa a lui Hans Christian Andersen. Profund impresionat de piesa, berarul i-a cerut sculptorului Edvard Eriksen (1876-1958) sa-i faca o sculptura. Statuia de bronz a fost dezvelita la Langelinie pe 23 august 1913 si se considera a fi o donatie din partea Berarului Jacobsen pentru orasul Copenhaga.

Parcul Tivoli Gardens este un parc de distractii neobisnuit (82.717 mp), caci pe langa obiectivele (aproximativ 25) distractive si surprinzatoare poti mirosi 400.000 de flori in minunatele gradini sau poti numara 110.000 de felinare ce lumineaza iarna alaturi de milioanele de becuri si beculete multicolore. Intrarea si obiectivele se platesc separat. Intrarea in parc costa aproximativ 11 – 17 euro si 6 euro pentru copii. De asemenea parcul pune la dispozitia turistilor si tichete speciale pentru grupuri sau pentru un intreg sezon.

Castelul Rosenborg a fost initial construit de Christian al IV-lea drept casa de vacanta, dar pana in 1624 a fost transformat in castelul renascentist pe care il stim astazi. Castelul adaposteste Colectiile Regale Daneze de interioare, portrete si artefacte de pe vremea lui Christian al IV-lea pana la Frederic al VII-lea.Este deschis zilnic de la 10 la 16 in timpul verii, si de la 11 la 15 in timpul iernii. Intrarea in gradini este gratuita. Pentru vizita la castel se plateste un pret de 70 coroane daneze pentru adulti, iar copiii sub 17 ani intra gratuit.

Palatul Christiansborg a fost construit pentru cele trei puteri ale statului, puterea regala, puterea legislativa si cea juridica. Salile alocate familiei regale, in principal Salile Regale de Receptie reprezinta doar o mica parte din palat. Se poate vizita zilnic (cu exceptia zilei de luni din octombrie pana in aprilie), de la 10 la 16. Intrarea costa 70 de coroane deaneze pentru adulti si 35 pentru copii.

Palatul Bernstorff datand din 1765 este una din primele constructii in stil Neo-clasic din Danemarca. Cu domul sau de cupru, castelul este situat in cel mai inalt punct al Gradinilor Palatului Bernstorff in Gentofte.

Palatul Amalienborg, ansamblu arhitectural in stil rococo. Astazi, turistii se aduna in fata palatului pentru a urmari festivitatea de Schimbare a Garzii. Aceasta are loc zilnic la orele 12.

Castelul Kronborg, care dateaza din secolul al XVII-lea e unul dintre cele mai cunoscute muzee, de talie internationala si gazduieste expozitii de arta antica si moderna, sculptura si pictura. Muzeul e deschis zilnic intre 10 – 16, cu exceptia zilelor de luni si a sarbatorilor. Biletul de intrare costa 50 de coroane, iar copiii cu varste mai mici de 18 ani au intrarea libera. Tot gratuit poti vizita muzeul in zilele de duminica.

La Acvariul din Danemarca sunt expuse peste 300 de specii din viata marina de peste tot din lume, are peste 70 de acvarii, cel mai mare continand 85.000 de litri de apa. Acesta este deschis din noiembrie pana in ianuarie de la 10 la 16; din februarie pana in mai si din septembrie pana in octombrie de la 10 la 17 (miercurea de la 10 la 20); iulie si august de la 10 la 18(miercurea de la 10 la 20); inchis pe 24,25 si 31 decembrie si pe 1 ianuarie. Biletul costa 100 DKK (adulti), 55 DKK (copii).

Pentru a vedea atractiile orasului, una dintre modalitati este sa iei autobuzul turistic. Marele Tur costa 200 DKK pentru adulti si 100 DKK pentru copii (cu varste sub 12 ani) si are o durata de doua ore si jumatate.

O alta varianta, potrivita pentru anotimpul cald, este bicicleta. Poti folosi bicicletele publice sau sa alegi un tur cu bicicleta, insotit de un ghid. O plimbare de o ora costa 300 DKK. Daca inchiriezi o bicicleta de la hotelul la care stai – majoritatea ofera acest serviciu – pentru o zi platesti 100 DKK.

O experienta frumoasa pe care o poti avea ca turist in Copenhaga este sa faci un tur cu vaporasul pe canalele orasului. Un tur cu ghid costa 75 DKK pentru adulti si 30 DKK pentru copii.

Ideal ar fi sa va cumparati un Card pentru Copenhaga pentru 24, 48 sau 72 ore cu care veti beneficia de intrare gratuita sau de reduceri pentru principalele obiective turistice.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Etichete


    Pareri

  1. In curand mica sirena va purta hijab si rochie lunga.Ca sa nu ,,jigneasca,, ,,cultura,, arabetilor invadatori…Vai de capul lor…