Noutati :

Orasul francez Nantes, Capitala verde a Europei in 2013. Vezi cum arata!

29 noiembrie, 2012 - 09:49 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EXTERN
0

Fiecare locuitor se afla la mai putin de 300 de metri de zona verde. Se intampla in orasul francez Nantes, care a fost numit Capitala verde a Europei in anul 2013. A preluat titlul de la orasul spaniol Vitoria-Gasteiz, in cadrul unei ceremonii desfasurate la Bruxelles.

Titlul, care „aduce cu sine si o mare responsabilitate”, recompenseaza „cele mai bune practici in materie de mediu, inclusiv in ceea ce priveste contributia locala la transportul sustenabil si utilizarea solurilor, spatiile verzi urbane, consumul de apa, precum si lupta impotriva schimbarilor climatice globale”, a declarat comisarul european pentru Mediu, Janez Potočnik.

Nantes detine multe recomandari „verzi” care au contribuit la castigarea titlului. Toti locuitorii se afla la mai putin de 300 de metri de o zona verde, exista 57 de metri patrati de spatiu verde per persoana, 100.000 de arbori in oras, 15 la suta din locuitori folosesc zilnic mijloacele de transport in comun, municipalitatea are un plan ambitios privind clima, care vizeaza reducerea emisiilor de dioxid de carbon cu 30 la suta pe cap de locuitor pana in 2020. In plus, 60 la suta din suprafata orasului este fie teren agricol, fie spatiu verde. Nantes mai are si 33 de zone naturale care prezinta interes pentru turisti.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...