Orasul din Timis care ar putea avea transport in comun cu microbuze electrice, din bani europeni

TIMISOARA. Jimbolia ar putea deveni primul oras din Timis care va avea transport in comun cu microbuze electrice.

CITESTE SI: Inca doua cartiere intra in curatenie generala, la Timisoara. Unde se matura si se spala strazile saptamana viitoare. Programul pe zile 

Totul, in urma lansarii unui proiect transfrontalier cu Ungaria, care prevede „Transport verde – promovarea mobilitatii sustenabile in orasele infratite Jimbolia si Marohalom”, acronim E-Transport, proiect finantat in cadrul programullui Interreg V A Romania-Ungaria.

Obiectivul principal al acestui proiect este dezvoltarea unui sistem comun de transport public intre cele doua orase, care se va realiza cu ajutorul unor microbuze electrice.

De asemenea, prin proiect urmeaza sa se dezvolte o retea de transport public atat in Jimbolia, cat si in Morahalom, retea ce poate fi conectata la serviciul de transport public transfrontalier.

CITESTE SI: Se face o noua descarcare de pe Autostrada Vestului, langa Timisoara 

In cadrul proiectului, la Jimbolia vor ajunge microbuze electrice, va fi infiintata o statie de incarcare cu parcare, si va fi montat copac digital cu conexiune la internet. La Morahalom se va cumpara un microbuz electric de mici dimensiuni si se vor construi doua statii de incarcare cu parcare.

De asemenea, in cadrul proiectului va avea loc o campanie de constientizare, in cadrul careia reprezentantii celor doua orase vor promova importanta utilizarii de vehicule cu emisii scazute de carbon si nivel scazut de zgomot. Vor fi organizate si evenimente culturale si artistice, dar si o campanie de informare, din usa in usa, la Jimbolia.

Valoarea totala a acestui proiect este de 783.942,90 euro, contributia orasului Jimbolia fiind de 535.710,90 euro, iar a partenerului din Morahalom de 248.232 euro.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Geta Bioenergeta spune:

    Mai baieti/fete care semnati Redactie, LIMBA ROMANA conform DEX, cand aveti de gand s-o invatati?!?! Totusi este necesara daca vrei sa te adresezi in scris unui public larg!