Oras din Timis ingropat in gunoaie, la peste 35 de grade Celsius. Primar: E un dezastru, un adevarat focar de infectie!

TIMIS. La temperaturi caniculare, un oras din Timis este ingropat in gunoaie de mai bine de doua saptamani. Reprezentantii Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri (ADID) Timis, cei care gestioneaza situatia gunoiului din judet, par sa joace „alba – neagra” cu primaria.

CITESTE SI:Drumul Expres care va face legatura intre Autostrada Timisoara – Moravita – Belgrad si Autostrada Sudului va trebui sa reziste 100 de ani. Studiul de Fezabilitate costa peste 3 milioane de euro

Se intampla la Sannicolau Mare. Un cititor opiniatimisoarei.ro ne-a sesizat situatia dezastruoasa si chiar ne-a trimis cateva fotografii care nu mai au nevoie de niciun comentariu.

Primarul din Sannicolau Mare Danut Groza este disperat de ce a reusit sa faca din nou firma Brai Cata care ar trebui sa ridice gunoiul din pubelele care deja au dat pe dinafara.

Este un dezastru la noi in oras, un adevarat focar de infectie la peste 35 de grade Celsius. De doua – trei saptamani nu s-a mai ridicat gunoiul. Vineri am convocat Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta si am hotarat sa iesim noi, primaria, cu masinile, sa ridicam gunoiul, dupa ce am aflat ca Brai Cata este blocat la statia de transfer de la Jimbolia. Am comunicat decizia noastra catre ADID, iar in scurt timp cei de la ADID ne-au informat ca s-a rezolvat problema. Intr-adevar, firma Brai Cata a trimis 2-3 masini pe care le-a incarcat de pe cateva strazi, insa nu a ridicat tot gunoiul din oras. Luni, din nou, am luat legatura cu ADID si ei ne-au transmis ca azi la ora 10.00 sa fim pregatiti sa iesim noi cu masinile sa adunam gunoiul. Chiar inainte sa scoatem masinile primariei, cei de la ADID ne-au anuntat ca s-a rezolvat problema firmei Brai Cata. Este o bataie de joc. Stam cu gunoiul la usa la 36 de grade Celsius. Sunt strazi necuratate de 2-3 saptamani„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Danut Groza, primarul orasuui Sannicolau Mare.

Edilul spune ca a informat, de aceasta situatie si Prefectura Timis si ca a aflat ca alte doua zone unde opereaza aceeasi firma de salubrizare, Brai Cata, sunt in aceeasi situatie. Este vorba despre Faget si Deta.

Mai mult, Danut Groza spune ca statia de transfer a deseurilor de la Jimbolia, administrata de firma Polaris, este plina si ca, si daca Brai Cata ar aduna gunoiul de pe strazi, nu ar avea unde sa il depoziteze.

Cel mai recent ni s-a transmis ca sambata este ultima zi in care mai opereaza Brai Cata si ca de luni adunam noi gunoiul. Vom vedea ce va fi. Asta inseamna ca vom cara gunoiul si ziua si noaptea„, a mai spus Danut Groza.

Primarul din Sannicolau Mare spune ca a primaria aplicat amenzi in valoare de 300.000 de lei firmei Brai Cata pentru nerespectarea graficului incepand de anul trecut, cand au aparut problemele si pana in prezent. Pe langa aceasta, Brai Cata mai are datorii mai vechi, de un milion de lei la Primaria Sannicolau Mare.

Au contestat amenzile in instanta, iar in prima instanta am castigat o mare parte. In septembrie avem termen la Bucuresti, am cerut sa ne achite datoriile sau vor intra in insolventa„, mai spune Groza.

Probleme cu ridicarea gunoiului in zonele Sannicolau Mare, Faget si Deta au existat si in prima parte a acestui an, mai exact in luna februarie. Atunci, din cauza unor datorii, firma Polaris, care administreaza statiile de transfer nu a mai permis depunerea deseurilor pana la achitarea datoriilor de catre operatorul de salubritate.

Atunci, aproximativ 60 de localitati au fost afectate.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...