Noutati :

Ora Pamantului va fi sarbatorita la Timisoara. Spectacole, jocuri cu foc si plimbari la lumina lumanarilor, toate in 60 de minute!

31 martie, 2012 - 08:30 AM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0


TIMISOARA. Primaria Timisoara a pus la cale o serie de spectacole, jocuri cu foc, observatii astronomice si plimbari la lumina lumanarilor, cu ocazia „Earth Hour Timisoara 2012“, care va avea loc in data de 31 martie 2012. Mai mult decat atat, Piata Victoriei devine „Zona Zero“, locul in care se vor concentra toate evenimentele dedicate Orei Pamantului.
Conform viceprimarului Timisoarei, Adrian Orza, in data de 31 martie, in cadrul evenimentului „Earth Hour Timisoara“, in Piata Victoriei se vor desfasura diverse activitati, incepand cu orele 20,30 si care se vor termina o ora mai tarziu, la 21.30. in acest interval vom sarbatori Ora Pamantului.
La fel ca in anii trecuti, Timisoara aniverseaza Ora Pamantului. Primaria Timisoara organizeaza o serie de evenimente in Piata Victoriei, locul pe care l-am declarat punctul zero, deoarece in acest loc ne asteptam sa vina un numar mare de persoane pentru a sarbatori Pamantul. Vor fi organizate aici spectacole atat pentru copii, cat si pentru cei mari, dar si alte surprize“, a declarat viceprimarul Timisoarei, Adrian Orza.
La ora 20.30 iluminatul public stradal, dar si cel architectural sau artistic din zona centrala a orasului va fi intrerupt timp de o ora, pana la 21.30.
Ora Pamantului  va fi marcata prin mai multe activitati artistice in Piata Victoriei, conform viceprimarului. Va avea loc un concert cu instrumente de percutie, jonglerii, jocuri cu foc, dar si alte programe de divertisment dedicate copiilor, toate la lumina lumanarilor. De asemenea, se vor organiza plimbari la lumina lumanarilor sau lanternelor prin centrul istoric.
Tot atunci Primaria Timisoara organizeaza prezentari ale instrumentelor optice si observatii astronomice ale corpurilor ceresti vizibile, in cazul in care conditiile meteo vor fi favorabile. Toti cei care sunt fascinati de aster sunt asteptati, in aceasta zi, in centrul orasului pentru a observa astrele. Manifestarile se vor desfasura si in parcurile reprezentative ale orasului, precum Poporului, Central, Bucovina, Padurice, Adolescentilor, Petofi Sandor si Zurich. Viceprimarul Adrian Orza a facut, totodata, apel la timisoreni sa participe in numar cat mai mare la eveniment, atat in spatiul public, cat si in cel privat si sa stinga lumina intre orele 20.30 – 21.30 de Ziua Pamantului, in data de 31 martie.
Ora Pamantului, programata pentru data de  31 martie, in intervalul orar 20.30 – 21.30, este  cea mai mare manifestare de mediu din istorie, continuand binecunoscuta traditie a stingerii luminilor in mod simbolic. Tot in data de 31 martie, odata cu manifestarile dedicate Orei Pamantului, Primaria Timisoara va deschide, oficial si Targul de Paste.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...