Noutati :

Opt persoane din Romania banuite de terorism vor fi expulzate in Orientul Mijlociu

24 august, 2012 - 04:25 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Serviciul Roman de Informatii a cerut Parchetului Curtii de Apel Bucuresti declararea ca indezirabile a opt persoane din Orientul Mijlociu, pe o perioada de 15 ani. Cei opt sunt banuiti ca fac parte din organizatia terorista Hamas.

„Intentia acestora era de a constitui o structura de sprijin pentru o activitate de migratie integrala”, a declarat la Realitatea TV Sorin Sava, purtator de cuvant SRI. Operatiunea SRI de identificare a celor opt persoane s-a desfasurat intre lunile aprilie si august, a mai spus Sorin Sava.

La data de 22 august, Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, conform dispozitiilor din OUG 194/2002 privind regimul strainilor in Romania, a sesizat Curtea de Apel Bucuresti „pentru a aprecia asupra dispunerii masurii de declarare ca indezirabil a unui grup de opt persoane provenind din Orientul Mijlociu, pe o perioada de 15 ani, pentru motive de securitate nationala”.

„In cauza au rezultat indicii privind desfasurarea de catre aceste persoane de actiuni subversive in favoarea unor grupuri considerate teroriste de catre organismele internationale”, a precizat sursa citata.

Astfel, in perioada aprilie – august 2012, cele opt persoane au urmarit verificarea posibilitatilor de constituire in Romania a unei eventuale structuri de sprijin pentru activitati de migrare ilegala ce puteau fi accesate de membrii unor organizatii teroriste active la nivel international.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...