Noutati :

‘Opriti lucrarile!’ Ordinul Arhitectilor, reactie la amenajarea trotuarelor de tip sotron din Timisoara

17 martie, 2020 - 10:03 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. La 24 de ore dupa ce Primaria a inceput montarea placilor de piatra pe trotuarele din zona centrala, iar Directia de Cultura si Monumente Timis a transmis si ea ca nu este de acord cu lucrarile, si Ordinul Arhitectilor intervine pentru stoparea Trotuariadei.

CITESTE SI: Nicolae Robu, despre trotuarele de tip sotron din centru, la Timisoara: Eu zic ca sunt foarte frumoase 

Arhitectii din Timis nu sunt de acord cu modul in care sunt refacute trotuarele din zona centrala, incepand cu cel care trece pe langa Palatul Dicasterial.

Conform discutiilor cu reprezentanti ai Directiei Judetene pentru Cultura Timis lucrarea nu a indeplinit toate demersurile legale pentru a fi finalizata si prin urmare solutia care se executa acum nu a primit avizul final din partea DJCT Timis. *
*Conform legislatiei (respectiv Legea 422 /2001
Capitolul III Interventii asupra monumentelor istorice
Articolul 23
(1) Interventiile asupra monumentelor istorice se fac numai pe baza si cu respectarea avizului emis de catre Ministerul Culturii si Patrimoniului National sau, dupa caz, de catre serviciile publice deconcentrate ale Ministerului Culturii si Patrimoniului National.
(2) in sensul prezentei legi, interventiile ce se efectueaza asupra monumentelor istorice sunt:
(…)
f) amenajari de cai de acces, pietonale si carosabile, utilitati anexe, indicatoare, inclusiv in zonele de protectie a monumentelor istorice„, se arata intr-un comunicat emis de Ordinul Arhitectilor din Romania, Filiala Timis.

Drept urmare, reprezentantii Ordinului Arhitectilor cer oprirea lucrarilor la trotuare.

Ordinul Arhitecților din Romania, Filiala Teritoriala Timis cere sistarea lucrarilor si respectarea stricta a legislatiei privind interventiile in zonele protejate si obținerea tuturor avizelor necesare„, transmite Ordinul Arhitectilor din Romania.

AICI puteti vedea intregul punct de vedere al Ordinului Arhitectilor din Romania cu privire la reabilitarea trotuarelor din zona centrala.

Va reamintim, lucrarile la trotuarele din zona centrala au inceput inca de anul trecut. Dupa ce au fost desfiintate cele vechi, in subteran a fost introdusa tubulatura pentru cablurile care acum atarna pe stalpi.

Trotuarele urmeaza sa fie refacute, insa municipalitatea a decis ca acestea sa nu mai fie asfaltate, ci sa fie pavate cu dale de piatra. Prima amenajare a fost pe strada Martin Luther,  in vecinatatea Palatului Dicasterial, unde placile de piatra in alb si albastru, avand un model neregulat, au iscat vii comentarii in mediul online.

Primarul Nicolae Robu a declarat marti ca el considera ca trotuarele sunt foarte frumoase, iar cei care incearca oprirea refacerii acestora o fac din ratiuni politice.

CITESTE SI: Nicolae Robu, despre trotuarele de tip sotron din centru, la Timisoara: Eu zic ca sunt foarte frumoase Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...