Oportunitatile de finantare in Regiunea Vest, in anul 2023, prezentate in cadrul unei conferinte organizate de CCIA Timis

TIMISOARA. Conferinta regionala interactiva, organizata de Camera de Comerţ Timiş și Asociația Consultanților în Management din România. Cele doua entitati au adus in fata celor interesati cele mai noi informații privind Fondurile Europene disponibile pentru organizațiile din Regiunea Vest în 2023.

Dacă până acum am organizat seminarii și conferințe cu noile reglementări legale pe diferite nișe, acum am trecut la o temă de mare actualitate – fondurile europene. Și dacă este vorba de aceste fonduri cine ar putea să ne explice mai bine decât AMCOR, cei care au și sunt auditați la trei ani de zile pentru a fi în măsură să dea informații firmelor pentru a accesa proiecte. Antreprenorii au ocazia să audă direct de la președintele AMCOR, Petre Luigi Luican, și vicepreședintele AMCOR, Marian Mocan, tot ceea ce înseamnă fonduri europene și antreprenoriat, pentru că greșelile care se pot face în această direcție sunt multe și este foarte important ca firmele să-și aleagă o firmă de consultanță acreditată și care știe că nu poate să-i aducă prejudicii. Ne bucurăm că am avut foarte multe confirmări la acest eveniment, ceea ce înseamnă că antreprenorii din județ sunt interesați de accesarea fondurilor europene”, a spus Florica Chiriță, președintele CCIA Timiș.

Scopul conferinței a fost acela de a face cunoscute diferite programe de finanțare de la nivel central și din Regiunea Vest în vederea prezentării oportunităților de finanțare care urmează a fi lansate pentru organizațiile private și publice din Regiunea Vest, prezentate de experți în domeniu.

Legislația pentru accesarea fondurilor europene nu s-a schimbat substanțial, pentru că suntem deja la al treilea exercițiu financiar și o serie de proceduri, o serie de ghiduri în mare măsură rămân în varianta în care au fost în trecut, doar că apar principii noi. Până acum nu știam ce înseamnă DNSH, ce înseamnă imunizare la schimbările climatice, economie circulară și de ce trebuie să o folosim, dar iată că trebuie să învățăm termeni noi și mai multe decât atât trebuie să ne adaptăm acestor situații și să ne îndreptăm spre o economie verde, o economie prietenoasă cu mediul. Deci, avem regulile vechi, dar avem și reguli noi pe care trebuie să le asimilăm”, spune Petre Luigi Luican, președintele AMCOR.

Evenimentul acesta este în primul rând unul de informare, pentru că după cum știți începe noul ciclu de finanțare 2021-2027, până acum au fost pregătirile, acum încep să apară ghidurile și PNRR este în funcțiune, adică sunt o mulțime de oportunități și asta vrem să facem acum să amintim toate aceste oportunități și de asemenea vrem să le spune antreprenorilor cum să facă să nu greșească și de asemenea să nu cadă în plasa unora care promit lucruri care nu se pot întâmpla”, spune Marian Mocan, vicepreședinte AMCOR.

Pentru ca cei interesati sa poata afla informatiile direct de la specialisti, la eveniment au participat si reprezentanti ai Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, Agenției pentru Dezvoltare Regională Regiunea Vest, Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale si Organismului Intermediar Regional pentru Programe Europene Capital Uman Regiunea Vest.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.