Noutati :

Oportunitati de finantare in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020, prezentate la CCIAT

15 iunie, 2015 - 01:09 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: ECONOMIC
0

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis organizeaza in data de 19 iunie 2015, ora 1000, in Sala C.E.D.O. a sediullui CCIAT din Piata Victoriei nr.3, conferinta de informare privind “Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020” , adresata fermierilor, investitorilor si autoritatilor locale care pot beneficia de fondurile europene acordate pentru dezvoltare rurala.
agricultura
In data de 26 mai 2015, Comisia Europeana a transmis Romaniei decizia oficiala de aprobare a Programului National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020. Tara noastra are alocata prin PNDR 2014 — 2020 o suma totala de 9,472 miliarde de euro, din care 8,127 miliarde de euro reprezinta fondurile europene atribuite tarii noastre, iar 1,345 miliarde de euro reprezinta contributia nationala. Noul Program destinat dezvoltarii agriculturii cuprinde 15 masuri de finantare, iar cresterea productivitatii agroalimentare si integrarea productiei nationale in lanturi alimentare reprezinta cele doua obiective majore urmarite in noul PNDR.

Seminarul isi propune sa abordeze acele aspecte care de obicei sunt numai pe masa de lucru a consultantilor, dar care sunt extrem de utile solicitantului atunci cand decide sa acceseze un program de finantare nerambursabila. Inainte de orice, solicitantul trebuie sa stie care sunt factorii de reusita, dar si factorii de risc ai proiectului.

Conferinta va fi sustinuta de reprezentanti ai Centrului Regional pentru Finantarea Investitiilor Rurale  5 Vest, alaturi de care va participa din partea Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale, domnul Iulian BUCATARU – Director General Adjunct Infrastructura, Leader si Investitii Non-Agricole.

Alaturi de reprezentanti ai Agentiei pentru Finantarea Investitiilor Rurale se vor afla, in calitate de lectori, reprezentantii institutiilor financiare care si-au manifestat interesul de a sprijini potentialii beneficiari in accesarea fondurilor publice nerambursabile si consultanti din cadrul CCIA Timis, care vor raspunde punctual la intrebarile participantilor.

ASPECTE DEZBATUTE:

Prezentare “Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020”;
De la idee la proiect. Cerintele finantatorului. Beneficiari eligibili. Activitati eligibile. Criterii de eligibilitate. Criterii de selectie. Investitii eligibile;
Fundamentarea ideii de proiect. Aspecte cheie ale cererii de finantare – obiective, activitati, rezultate, resurse;
Produse bancare in sprijinul companiilor. Prezentare servicii oferite de UNICREDIT TIRIAC BANK.

Participarea este gratuita pe baza invitatiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...