Noutati :

Oportunitati de afaceri din Vietnam prezentate la Timisoara, la Camera de Comert, Industrie si Agricultura

9 octombrie, 2014 - 02:30 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
0

Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam la Bucuresti, Tran Xuan Thuy, a facut o vizita la Timisoara. In cadrul intalnirilor avute a fost prezentat  potentialul economic al Vietnamului, astfel incat toti cei interesati sa poata identifica oportunitati de afaceri si de investitii, precum si posibilitati de cooperare intre firmele vietnameze si cele romanesti.

Intalnirea de afaceri a avut loc la sediul Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis.

„Am avut ocazia sa vizitez destul de putin din oras, dar am fost foarte impresionat de ceea ce am vazut. Este un oras cu adevarat deschis spre strainatate  si cred ca are un viitor promitator. Exista, in general, o relatie foarte buna intre Romania si Vietnam si, in special, intre Timisoara si tara noastra dar si intre cele doua Camere de Comert. Speram ca, in urma vizitei noastre, oamenii de afaceri din Vietnam sa aiba mai multe informatii de spre mediul de afaceri de aici din zona. Va exista cu siguranta o colaborare, intalniri …” a declarat E.S. Dl. Tran Xuan Thuy, Ambasadorul Republicii Socialiste Vietnam la Bucuresti.

In ultimii trei ani (din 2011 pana in 2013), cifra totala de afaceri privind schimburile comerciale dintre Vietnam si Romania a fost de aproximativ 100 milioane USD/an, din care exporturile catre Romania  au fost de cca. 75-80 milioane USD/an. Principalele produse exportate pe piata romaneasca sunt: produse electronice, fructe de mare congelate, fasole verde Robusta, incaltaminte, confectii. R.S. Vietnam a importat din Romania: produse din otel, materiale plastice, produse chimice, echipamente electronice. Principalele produse exportate pe piata romaneasca  sunt: produse electronice, fructe de mare congelate, fasole verde Robusta, incaltaminte, confectii. R.S. Vietnam a importat din Romania: produse din otel, materiale plastice, produse chimice, echipamente electronice.

In primele 7 luni ale anului 2014, schimburile comerciale intre Vietnam si Romania au atins valoarea de 70 milioane USD, ceea ce reprezinta o crestere de 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Valoarea totala a exporturilor vietnameze catre Romania este de 52,5 milioane USD si se asteapta ca pana la sfarsitul anului 2014, aceasta sa ajunga la valoarea de 125 milioane USD.

Din punctul de vedere al investitiilor, in prezent Romania are trei proiecte de investitii in Vietnam in domeniul petrolului si al gazelor, in valoare totala de 2,1 milioane USD. Nu exista investitii vietnameze in Romania.

Pe de alta parte, din informatiile oferite de Ministerul Afacerilor Externe / Directia Asia–Pacific, Vietnamul este unul dintre principalii parteneri economici asiatici ai Romaniei, ocupand unul din primele locuri in randul partenerilor comerciali din ASEAN.

Structura exporturilor Romaniei catre R.S. Vietnam: maşini, aparate şi echipamente electrice, materiale textile, lemn şi carbune de lemn, produse ale industriei chimice, materiale plastice, metale comune şi produse din carne. Importurile sunt reprezentate in principal de: cafea, ceai, condimente, materiale plastice şi cauciuc, produse alimentare, mobilier, maşini şi aparate electrice.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...