Operatiuni de iarna pe Aeroportul International Timisoara

TIMISOARA. Odata cu ninsoarea care a cazut si scaderea temperaturilor, angajatii Aeroportului International Timisoara vor interveni pentru a se asigura ca decolarea aeronavelor se va face in conditii de siguranta.

Astfel, in aceasta perioada, inaintea curselor, pe aeroport, pe langa curatirea pistelor, se fac si operatiunile de degivrare, adica de curatare a avioanelor.

Reprezentantii aeroportului spun ca acest gen de interventie este foarte importanta, si ca aeronavele ar putea decola cu mici intarzieri, insa operatiunea este una esentiala pentru siguranta calatorilor.

Degivrarea aeronavei presupune indepartarea zăpezii de pe fuselaj, aripi si coada, deoarece aceasta modifica portanta si pot sa impiedice buna functionare a elementelor de comanda. Sunt situatii in care avioanele decoleaza cu o usoara intarziere din cauza degivrarii, iar o astfel de operatiune este esentiala pentru siguranta pasagerilor. Pe aeroportul nostru se aterizeaza si se decoleaza in siguranta„, transmit reprezentantii Aeroportului International Traian Vuia din Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...