Noutati :

Operatiunea Foc de Artificii a fost declansata de politistii din Timisoara!

4 decembrie, 2014 - 12:15 PM
Autor: Anonim      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Mobilizare generala pentru politistii din Timis, dar si din intreaga tara! Oamenii legii au intrat in alerta pentru mai bine de o luna cat tine perioada de sarbatori, ca sa se asigure ca nu se vor inregistra incidente.

Pana in 7 ianuarie, politistii vor sta de veghe si vor cerceta orice li se va parea suspect pe strazi, in targuri, piete, magazine ori centre comerciale.

Actiunea oamenilor legii vizeaza vanzarea de petarde, pocnitori ori artificii, care este interzisa prin lege si sanctionata aspru, cu inchisoare de la 3 luni la 1 an.

Comercializarea de catre persoane fizice sau juridice neautorizate a obiectelor pirotehnice din clasa I (obiectele pirotehnice de distractie foarte mici de tipul artificiilor cum ar fi stelute, lumanari scanteietoare, jerbe cu scantei, minifacle, minisori, inele de foc, sateliti) se sanctioneaza cu amenda de la 2.000 la 5.000  de lei.

De asemenea, vanzarea de obiecte pirotehnice catre adolescenti sub 18 ani se pedepseste cu amenda de la 3.000 la 6.000 de lei.

Neindeplinirea conditiilor legale privind inscriptionarea pe ambalajul obiectelor artizanale de distractie, fabricate si confectionate pe baza de amestecuri pirotehnice, in limba romana, a denumirii, clasei din care fac parte, instructiunilor de folosire, termenului de garantie, precum si pericolelor care apar la pastrarea, depozitarea, manipularea sau folosirea lor se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 7.500 de lei.

Politistii Serviciului Arme, Explozivi si Substante Periculoase recomanda :

In aceasta perioada, recomandam parintilor sa supravegheze copiii cu atentie, deoarece acestia pot fi expusi incidentelor survenite in urma folosirii necorespunzatoare a obiectelor de distractie pe baza de amestecuri pirotehnice.

Toate articolele pirotehnice sunt imprevizibile si periculoase. Din acest considerent, folosirea lor necesita control si supraveghere, dar si responsabilitate sporita in ceea ce tine de respectarea conditiilor esentiale de securitate.

Produsele obtinute in rezultatul arderii acestora pot influenta daunator mediul ambiant. inainte de a folosi produsele pirotehnice, studiati atent instructiunile si masurile de securitate indicate pe ambalajul produsului.

Va recomandam sa folositi cu multa atentie articolele pirotehnice, pentru a evita producerea unor incendii nedorite ori vatamari corporale care ar putea sa umbreasca frumusetea sarbatorilor de iarna.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...