Operatiune cheie la Podul Dragalina din Timisoara. Au fost montate primele grinzi de mari dimensiuni. Foto si video

TIMISOARA. Mobilizare de forte la Timisoara, pe unul dintre dintre cele mai mari santiere din oras.

CITESTE SI: Timisoara, ca o imensa scena. In Aeroport, la Gara, in Parcul Copiilor, in Botanic ori Carmen Sylva, muzica va rasuna in tot orasul 

La podul Dragalina au fost montate grinzile de sustinere pentru noile poduri din amonte si din aval de cele deja existente.

Acestea sunt niste structuri de mari dimensiuni, pentru care initial s-a luat in calcul aducerea cu o barja pe Canalul Bega, intrucat erau dificil de transportat rutier pe strazile inguste ale Timisoarei, fara a fi taiate in mai multe bucati.

In final insa, specialistii au luat decizia de a aduce grinzile cu un transport agabaritic, pe un traseu atent studiat, iar luni, acestea au fost aduse pe santier si montate.

La podul Dragalina, pana acum au fost finalizate platformele si esafodajele, a fost demolata in totalitate consola trotuarului, au fost finalizate lucrarile de cofrare, armare si betonare a arcelor de pod in aval si in amonte, au fost turnate diafragmele noului pod in aval si amonte si s-a montat schela sub pod. Acum se lucreaza la sablarea armaturilor corodate si pasivizarea armaturilor existente.

„Puteti vedea, la fata locului, stadiul lucrarilor la Podul Dragalina si tehnologia folosita. Pe langa podul vechi, se construiesc 2 noi poduri, poduri late. In final, vom avea un pod de apoape 3 ori mai lat decat podul initial si va ajuta foarte mult acest ecart nou la fluidizarea traficului in zona. Este o faza avansata pentru tot ceea ce inseamna constructia de beton intre cele doua arce. Au fiecare fundatia proprie, culeea proprie, exista un spatiu liber, de cativa metri, unde o sa fie grinzi si apoi constructia betonata, sprijinita pe grinzile respective”, spunea primarul Nicolae Robu la jumatatea lunii iunie.

Edilul a anuntat ca vrea sa mute si pistele de biciclete pe sub cele doua poduri, pentru ca biciclistii sa nu mai fie nevoiti sa treaca prin trafic.

In acelasi timp, muncitorii continua lucrarile si la Podul Eroilor.

Podul Eroilor este reabilitat de asocierea de firme Super Construct si Pod Construct, cu 3,7 de milioane de lei (cu tot cu TVA), adica aproximativ 800.000 de euro, in timp ce Podul Dragalina este refacut de firma Tehnodomus, care primeste 6,3 milioane de lei (cu tot cu TVA), adica aproape 1 milion si jumatate de euro.

VIDEO: George Stefanita

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. ss spune:

  Acuma o sa calculeze si grinzile ca si poduri. S-au pus 10 grinzi, o sa zica robu ca o facut 10 poduri peste ala vechi.

 2. Dan A. spune:

  Asa de curiozitate:
  https://www.youtube.com/watch?v=cKi8VWRDA_c

  Mai realist, un pod ceva mai mare ca deschidere si inaltime decat podurile noastre, 14 zile de munca:
  https://www.youtube.com/watch?v=4E9VUslZUwA

  • Nume? spune:

   Pe acolo de secole s-au format generatii de profesionisti. Pe la noi, cati au fost, care au plecat pe dincolo, unde poti trai din munca, care si-au facut cate o gradina (pe piept).

 3. Tyty spune:

  La podul Eroilor se sta si se leneveste. Nu se lucreaza nimic. Doar portarul e acolo.

 4. 🙄 spune:

  4 grinzi și o bena de asfalt. Voi va dati seama ce ultra mega lucrare este? De aceea nu lucrează nimeni.. E prea simplu și prea mulți bani de furat. Ce garanție, ce facilitati.. Pe Demetriade in ambele sensuri iluminatul stradal e amintire după 4 luni de finalizarea lucrărilor.. De unde atâta calitate și garanție..

 5. succes pentru 2020 spune:

  1. cele mai mari santiere din oras … ; depinde totusi „la ce mare santier” se face referirea
  2. … Au fost montate primele grinzi de mari dimensiuni. M-as fi bucura sa fie ultimele …
  3. Sper ca – peste ceva timp – „Podul” nu va avea denumirea de „Podul Erorilor”.