Noutati :

Operatii de top, realizate la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timisoara. Tehnici de varf la nivel european, folosite cu succes

9 martie, 2021 - 09:48 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: SANATATE
1

TIMISOARA. Desi pe tot parcursul pandemiei de coronavirus au sprijinit sistemul medical din Timisoara, specialistii de la Institutul de Boli Cardiovasculare au continuat sa realizeze interventii de exceptie, cu ajutorul carora au salvat vieti omenesti.

CITESTE SI: S-a eliminat restrictia de varsta la vaccinarea anti COVID cu serul de la AstraZeneca 

Cateva dintre procedurile de top de la IBCV au fost realizate in ultimele zile, iar toate au fost un succes.

„In cladirea de la Padurea Verde tratam un numar mare de pacienti programati din toata regiunea de vest a Romaniei, nu doar urgente. Efectuam zilnic proceduri de inalta performanta, la fel ca spitalele de profil cu prestigiu din Europa. Ca un exemplu, in acesta saptamana in toate compartimentele institutului am efectuat proceduri de inalta performata. La laboratorul de angiocoronarografie am avut 6 proceduri interventionale adresate pacientilor adulti cu malformatii congenitale de tip efect septal interatrial prin tehnici amplatzer. In cadrul laboratorul de electrofiziologie am efectuat ablatii complexe prin radiofrecventa, utilizad sisteme cartotridimensionale pt fibrilatia atriala sau tahicardii ventriculare. La chirurgie, clinica condusa de profesorul Gaspar, am efectuat 2 cazuri de implant de valve percutane prin tehniva TAVI, la pacienti cu stenoza aortica”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Constantin Luca, managerul Institutului de Boli Cardiovasculare.

Toate aceste tehnici sunt unele de varf la nivel european si nu constituie o rutina. In plus, pacientii beneficiaza de toate aceste proceduri in mod gratuit, ele fiind finantate prin programe nationale de sanatate.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Tot respectul pentru personalul medical si managerial al Institutului.
    Acesti OAMENI ajuta oameni.
    Acesti oameni chiar fac minuni.
    Suntem norocosi sa avem aceasta calitate umana la noi in oras.
    Sa le dea Dumnezeu sanatate!