Noutati :

Operatie in premiera nationala la Timisoara. Doua paciente vor fi operate cu instrumente care nu s-au mai folosit pana acum in Romania

31 octombrie, 2012 - 02:06 PM
Autor: Marcela Sferlea      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Doua paciente, diagnosticate cu scolioza, vor fi operate cu instrumente chirurgicale din titan, care nu se folosesc in acest moment in Romania. Interventiile, demonstrative, vor fi facute la Timisoara de un specialist rus.

“Este mai simplu de aplicat, operatia dureaza mai putin, si pot avea loc remedieri mult mai usor”, a explicat prof. univ. dr. Dan Poenaru, seful Clinicii de Ortopedie – Traumatologie II din cadrul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Timisoara.

Interventia, numita cura chirurgicala a scoliozei, va dura aproximativ 2-3 ore.

Operatia va fi realizata de prof. dr. Alexandr Laka, din Rusia cu instrumente chirugicale care costa 3000 de euro. Acest gen de interventii, cu asemenea instrumente nu au mai fost executate pana acum in tara noastra.

„Cu acest tip de instrumentar nu s-a mai facut niciodata in Romania. In ceea ce priveste Timisoara sunt probleme de bani…Nu a existat interes, chirurgia este pretentioasa, este nevoie de monitorizare mult mai indelungata a pacientului”, a mai precizat medicul Dan Poenaru.

Costurile operatiei nu vor fi insa suportate de pacienti, intrucat, fiind vorba de niste interventii demonstrative, specialistul rus va asigura instrumentarul.

Aceste operatii vor avea loc in cadrul primului Congresul National de Ortopedie-Traumatologie din Timisoara cu participare internationala. Vor avea loc simpozioane in care se va discuta despre tehnici noi de microchirurgie si chirurgie invaziva, dar nu numai. Vor participa peste 200 de medici specialisti din tara si din alte 12 state din intreaga lume. Evenimentul medical va avea loc in perioada 2 – 3 noiembrie 2012.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...