Noutati :

Operatie complicata facuta de medicii de la Institutul de Boli Cardiovasculare Timisoara impreuna cu colegi din Grecia. Foto

12 ianuarie, 2020 - 11:58 AM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: SANATATE
0

TIMISOARA. Medicii cardiologi romani si greci au dus la bun sfarsit o interventie chirurgicala dificila la Timisoara.

CITESTE SI: Atentie, va puteti trezi cu animale pe Autostrada Lugoj – Deva lot 3! Anuntul DRDP Timisoara 

A fost vorba despre implantarea unui Stent Graft la un pacient in varsta de 56 de ani, diagnosticat cu anevrism de aorta abdominala infrarenal, (operat anterior, de colecist, eventratie, stenoza de artera carotida). Operatia a constat in implantarea unui dispozitiv in interiorul unui vas de sange ingustat. Stentul are rolul de a mentine o artera permeabila astfel incat sangele sa poata circula fara vreun obstacol. Interventia a fost una complicata, dat fiind istoricul medical al pacientului salvat.

Interventia fost efectuata cu succes de catre echipa complexa de chirurgi cardiaci, medici anestezisti, cardiologi interventionisti, echocardiografisti si personal medical special: Prof. dr. Giannakopoulos Triantafillos si Panagiotis Sideris (Atena- Grecia, proctori oficiali), Prof. Dr. Marian Gaspar, Dr. Adi Volcescu, Dr. Marius Sintean, Dr. Adi Merce, Dr. Laurentiu Braescu.

Dorim ca si acest an, 2020, sa fie la fel de bun ca cel care a trecut, mai mult sa crestem numarul de proceduri pe toate patologiile, sa reusim deschiderea Chirurgiei Cardiace Pediatrice, la Timisoara„, spune medicul Marian Gaspar, seful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Institutului timisorean.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...