Noutati :

Opera Nationala Timisoara – iluminata in albastru in prima zi a lunii aprilie!

28 martie, 2012 - 04:10 PM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Cladirea Operei Nationale Timisoara va fi iluminata in abastru, alaturi de cladiri importante din toata lumea. Sute de oameni vor participa la flashmob-uri si un mars al autismului care se vor desfasura in centrul orasului!

Fundatia „Pentru Voi” organizeaza zu ocazia Zilei Internationale de constientizare a Autismului o serie de evenimente inedite, ca parte a actiunii Light it up blue, desfasurat la nivel global. Evenimentele vor avea loc duminica, 1 aprilie, in Piata Victoriei din Timisoara.

Se vor organiza doua flashmob-uri cu participarea a peste 200 de persoane printre care si 12 persoane cu dizabilitati intelectuale. De la ora 19.30 se va organiza un mars al autismului in Piata Victoriei la care se pot alatura persoane imbracate in albastru, iar de la ora 20 se va ilumina in albastru cladirea Operei Romane, timp de doua ore.

Pentru al patrulea an consecutiv Timisoara se alatura marilor metropole ale lumii intr-o actiune internationala de constientizare a autismului, prin organizarea unor evenimente inedite. Actualmente, 1 din 110 de copii este diagnosticat cu autism. Nu se cunoaste nici cauza, nici un tratament pentru autism, dar se stie ca serviciile individualizate ajuta mult la imbunatatirea vietii familiilor care se confrunta cu autismul”, a precizat Laila Onu, director executiv al Fundatiei „Pentru Voi”.

Initiativa face parte dintr-o ampla actiune internationala care presupune iluminarea in albastru a unor cladiri importante, ajutand astfel la constientizarea problematicii autismului si a dificultatilor persoanelor cu TSA (Tulburari din Spectrul Autist). In serile de 1 si 2 aprilie, cladiri din intreaga lume – inclusiv Empire State Building din New York City, Turnul CN din Toronto, Canada, isi vor aprinde luminile albastre.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...