Noutati :

Opera din Timisoara iluminata in albastru de Ziua Internationala de Constientizare a Autismului

1 aprilie, 2012 - 10:35 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA.Autismul este o boala complexa neurobiologica ce afecteaza comunicarea, relatiile sociale si comportamentul persoanei. Impreuna insa, societate, parinti si chiar cei afectati de aceasta boala putem sa trecem peste aceste probleme si putem invinge aceasta afectiune. Actualmente, 1 din 110 de copii este diagnosticat cu autism. Nu se cunoaste nici cauza, nici un tratament pentru autism, dar se stie ca serviciile individualizate ajuta mult la imbunatatirea vietii familiilor care se confrunta cu autismul„, a explicat Laila Onu, directorul Fundatiei Pentru Voi, cea care s-a ocupat si in acest an la Timisoara in campania „Light it Up Blue”, campanie ce a fost lansata duminica seara, 1 aprilie cu ocazia Ziulei Internationale de Constientizare a Autismului.

La Timisoara ziua a fost celebrata cu un flashmob in fata Operei, la care au participat nu mai putin de 300 de oameni, un mars al autismului, iar seara s-a incheiat cu iluminarea in albastru a Operei.

Initiativa face parte dintr-o ampla actiune internationala care presupune iluminarea in albastru a unor cladiri importante, ajutand astfel la constientizarea problematicii autismului si a dificultatilor persoanelor cu TSA (Tulburari din Spectrul Autist). In serile de 1 si 2 aprilie, cladiri din intreaga lume – inclusiv Empire State Building din New York City, Turnul CN din Toronto, Canada, isi vor aprinde luminile albastre. Printre cladirile din lume care au confirmat iluminarea in albastru pe 1 si 2 aprilie se numara: Spinnaker Tower din Portsmouth (Marea Britanie), Primaria si National Concert Hall din Dublin (Irlanda), Primaria Nicosia din Cipru, Empire State Building si Rockefeller Center din New York (SUA), Willis Tower din Chicago (SUA), CN Tower – Toronto (Canada), Bell Tower – Perth Western (Australia).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...