Noutati :

Onor cartii! Biblioteca Judeteana Timis va fi sarbatorita la Timisoara cu muzica de fanfara si mancare de fasole ca in armata

21 octombrie, 2011 - 01:22 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: CULTURA
0

TIMISOARA. Timp de cinci zile va fi sarbatorita cartea, la Timisoara. Biblioteca Judeteana Tims impreuna cu Garnizoana Timisoara, aduc onor cartii si manuscriselor in ritmul muzicii de fanfara, intr-o atmosfera ca la armata. Timisorenii sunt asteptati sa participe si ei.

Prima zi de aniversare este lui, 24 octombrie cand de la ora 18 va fi deschis evenimentul la Cercul Militar din Piata Libertatii din Timisoara. Va participa Brigada 18 Infanterie Banat care va veni cu o surpriza pentru cei care vor fi prezenti: va fi pregatita mancare de fasole la cazan, ca in armata.

Marti, 25 octombrie, in cea de-a doua zi a manifestarilor, de la ora 12 va fi inaugurata Filiala din cadrul Casei Tineretului de pe strada Aries, nr.9 a Bibilotecii Judetene Timis care a fost reamanajata in intregime. De asemenea, va avea loc prezentarea noilor colectii de manuscrise intrate in patrimoniul institutiei (documente semnate de Constantin Noica, Adrian Marino, Nicolae Breban, Nina Cassian, Stefan Augustin Doinas – parte a corespondentei donate de catre Virgil Nemoianu Bibliotecii Judetene Timis.)

De la ora 16 va avea loc, sub titulatura „Lectura pentru nevazatori”, inaugurarea noii serii de aparate Daisy consacrate nevazatorilor (Sectia de Arte Deliu Petroiu, Intrarea Doinei nr. 19 – Piata Marasti), eveniment realizat in colaborare cu Asociatia Nevazatorilor din Romania, filiala Timisoara.

Miercuri, 26 octombrie, de la ora 13, la sediul Cladirii Administratiei Finantelor Publice a Municipiului Timisoara sub titlul „Textul ca imagine” va avea loc o expozitie de carte veche si proiectie de mini-documentare despre patrimoniul Bibliotecii Judetene Timis, realizate de TVR Timisoara.

Joi, 27 octombrie de la ora 18 va avea loc lansarea unor fotografii consacrate scriitorului Serban Foarta, la Libraria Sevastia’s Books, Str. Marasesti nr. 14 (Piata Unirii).

In ultima zi a sarbatorii Bibliotectt Judetene Timis, la sediul central din Piata Libertatii va avea loc o expozitie de carte in limba engleza.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...