Oncolog de renume mondial da sfaturi medicale la Timisoara

Expertul sosit din Turcia, de la ACIBADEM, va oferi evaluări tip second opinion pentru pacienții care suferă de cancer, pe 28 noiembrie

Numărul pacienților cu cancer este tot mai mare la nivel global ca urmare a creșterii speranței de viață, dar și a factorilor de risc precum fumatul, obezitatea sau moștenirea genetică. Însă medicina evoluează, iar în ultimii ani, au apărut terapii noi, tehnologiile se îmbunătățesc permanent, la fel și experiența medicilor este din ce în ce mai valoroasă în a depista și trata cu succes cancerele. Șansele de reușită sunt cu atât mai mari cu cât cancerul este diagnosticat la debut, însă acum există terapii pentru cancerele avansate și pentru metastaze, care pot prelungi speranța de viață a pacienților. Acestea se folosesc cu succes în centre oncologice de top din lume, cum este grupul ACIBADEM din Turcia.

Unul dintre specialiștii de top care tratează cu succes pacienți cu cancer este Prof. Dr. Mustafa Bozkurt, din cadrul spitalelor ACIBADEM, un nume căutat și de numeroși români care au primit datorită lui o nouă șansă la viață. Medicul oncolog – cu experiență inclusiv în cadrul reputatului centru oncologic american MD Anderson – tratează mii de pacienți bolnavi de cancer care iau drumul Istanbulului pentru o mai bună șansă de a învinge boala.

“Cancer” este un cuvânt pe care oamenii nu vor să-l audă, un cuvânt la care nu vor să se gândească. Oamenii nu vor să primească vestea că sunt diagnosticați drept pacienți cu cancer. Asta pentru că în multe situații, asociază cuvântul “cancer” cu moartea. Dar la ora actuală, există programe de screening care nu trebuie ratate și opțiuni de tratamente la care nici nu visam acum 10-20 de ani”, explică specialistul ACIBADEM.

Pentru că este o boală complexă, cancerul are șanse mari de a fi tratat cu succes dacă este abordat în cadrul unei comisii multidisciplinare. Așa se întâmplă în cadrul ACIBADEM, unde pacienți sunt evaluați și tratați de către echipe complexe de medici din care fac parte oncologi, chirurgi, experți în imagistică, radioterapeuți, specialiști în medicina nucleară, anatomopatologi – reuniți în comisii oncologice care supervizează orice caz de cancer. Avantajul pentru pacienți este că au acces la servicii medicale de top, din mai multe specialități, în aceeași instituție medicală, ceea ce înseamnă timp câștigat, dar și confort.

Multă vreme, chimioterapia a fost printre singurele opțiuni terapeutice în cazurile de cancer. Dar acum există terapii țintite sau imunoterapii. La fel cum există și chirurgie asistată de tehnologie care crește semnificativ șansele de reușită. Cele mai noi echipamente pentru radioterapie – pe care le găsim doar în câteva centre medicale din lume, ce pot fi numărate pe degete – schimbă și ele șansele.

Așadar, medicina oferă soluții, iar avantajul tratării cancerelor în centre precum ACIBADEM este că pacientul are acces la cele mai bune terapii, la cei mai buni specialiști, la cea mai nouă tehnologie, toate integrate în cadrul celor mai noi protocoale, aplicate cu succes în centrele oncologice de top din lume.

Dacă aveți un diagnostic de cancer sau sunteți suspect de această boală, puteți discuta despre dosarul dumneavoastră medical cu expertul ACIBADEM care va fi prezent pe 28 noiembrie la biroul oficial ACIBADEM din Timișoara, de pe strada  Eugeniu de Savoya Nr. 1. Detalii și progamări la 0356. 401. 089 sau pe email la [email protected]

.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...