Noutati :

Olimpicii pot primi mai multi bani pentru rezultatele la invatatura. Cu cat vrea ministerul sa mareasca recompensele?

11 februarie, 2016 - 08:43 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

.Ministerul Educatiei incearca sa ii motiveze mai puternic pe elevii participanti la olimpiade. Deocamdata ministerul a suspus dezbaterii publice un proiect de hotarare prin care sumele cu care vor fi recompensati elevii sa creasca cu pana la o treime.

Potrivit unui comunicat transmis de catre Ministerul Educatiei, toti elevii care obtin premii la concursurile si olimpiadele scolare pe discipline vor fi recompensati cu sume cu pana la 30% mari.
Ministerul Educatiei a decis, prin proiectul de Hotarare de Guvern, sa aduca stimulentele financiare “la realitatile socio-economice” din Romania. In ceea ce priveste olimpiadele internationale, cuantumurile au ramas la nivelul anului 2015, fiind cumulate cu alte beneficii acordate elevilor si profesorilor.
Performantele obtinute la etapa internationala a competitiilor scolare desfasurate la nivel mondial sunt recompensate de MENCS cu urmatoarele sume:

► 12.550 de lei pentru premiul I/medalie de aur cu punctaj absolut
► 9.720 de lei pentru premiul I/medalie de aur
► 8.330 de lei pentru premiul al II-lea/medalie de argint
► 5.950 de lei pentru premiul al III-lea/medalie de bronz
► 4.065 de lei pentru mentiune

Citeste mai multe: AICIInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...