Noutati :

Olimpicii de la Informatica vor intra la facultate la Universitatea de Vest din Timisoara fara examen si vor fi premiati in bani de UVT!

2 aprilie, 2013 - 12:09 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Universitatea de Vest din Timisoara, partener in desfasurarea Olimpiadei Nationale de Informatica, se implica activ in premierea perfomantei scolare de cel mai inalt nivel.
Astfel, UVT va acorda participantilor la Olimpiada Nationala de Informatica, de clasa a XII-a, dreptul de inscriere la facultate fara concurs de admitere, dupa promovarea examenului de bacalaureat.

Universitatea de Vest din Timisoara acorda, in plus, pentru cele patru premii I de la fiecare clasa, suma 500 de lei.

Prin asemenea initiative dorim sa subliniem demersurile noastre de a atrage la Universitate pe cei mai buni dintre absolventii de liceu. Strategia Universitatii de Vest din Timisoara este de a creste in mod constant calitatea nivelului educational, iar pe langa o infrastructura de inalta calitate si resurse umane bine calificate, ne propunem sa avem si cei mai buni studenti”, a declarat Rectorul Universitatii, Prof. Univ. Dr. Marilen Pirtea.

In 2013, Olimpiada Nationala de Informatica a revenit la Timisoara dupa 16 ani si s-a desfasurat la UVT.

Pe parcursul Olimpiadei, dincolo de probele specifice, elevii au vizitat si au aflat mai multe despre infrastructura de calcul de cel mai inalt nivel a Universitatii, la baza caruia sta supercomterul IBM Blue Gene/P.

CITESTE SI: FOTO! A inceput Olimpiada Nationala de Informatica de la Timisoara. Concurentii dau doua probe practice

De asemenea, profesorii insotitori au avut posibilitatea de a participa la conferinte si workshop-uri de specialitate.

Premierea elevilor participanti la Olimpiada Nationala de Informatica va avea loc miercuri, 3 aprilie, de la ora 17.00, in Aula Magna “Ioan Curea” a Universitatii de Vest din Timisoara.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...