Noutati :

Olimpiadele scolare si competitiile sportive, suspendate de Ministerul Educatiei

9 martie, 2020 - 02:53 PM
Autor: Redactie      
Categorie: NATIONAL
0

Desfasurarea tuturor olimpiadelor scolare judetene si regionale, precum si a competitiilor sportive a fost suspendata, pana la o data care va fi anuntata, in urma unei decizii a ministrului Educatiei, Monica Anisie, ca masura de prevenire a imbolnavirilor.

CITESTE SI: Inca un pacient internat cu coronavirus, la Timisoara, s-a vindecat si pleaca acasa 

Monica Anisie, ministrul Educatiei si Cercetarii, a convocat o videoconferinta cu inspectorii scolari generali si inspectorii scolari generali adjuncti in care s-au discutat masurile de prevenire si combatere a imbolnavirilor cu COVID-19 in unitatile de invatamant.

Potrivit MEC, ministrul a subliniat importanta dotarii scolilor cu sapun si dezinfectant, iar inspectorii trebuie sa se asigure de existenta acestora, monitorizand situatia.

„Ca o masura de prevenire a imbolnavirii, ministrul educatiei si cercetarii a hotarat suspendarea desfasurarii tuturor olimpiadelor scolare judetene si regionale, precum si a competitiilor sportive, pana la o data care va fi comunicata ulterior”, transmite MEC.

In cadrul videoconferintei a fost discutata si Procedura si criteriile de suspendare a cursurilor scolare in unitatile de invatamant in contextul confirmarii unui caz/mai multor cazuri de COVID-19. Conform art. 4 din Hotararea nr.7 a Grupului de suport tehnico-stiintific privind gestionarea bolilor inalt contagioase pe teritoriul Romaniei, toti cetatenii romani care se intorc din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, vor fi izolati la domiciliu pentru o perioada de 14 zile. Acest articol se impune si tuturor elevilor/studentilor/cadrelor didactice care se intorc din tarile mentionate, precizeaza MEC.

Totodata, inspectoratele scolare au obligatia de a monitoriza toate cazurile de elevi si cadre didactice care sunt izolati la domiciliu si sa raporteze zilnic Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Monica Anisie a subliniat ca prevederea conform careia practica in spitale este suspendata se aplica si in cazul elevilor de la scolile sanitare postliceale.

„Mentionam ca suspendarea cursurilor din unitatile de invatamant este in atributul EXCLUSIV al Comitetului National pentru Situatii Speciale de Urgenta”, mai transmite MEC.

Sursa: News.roInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...