Noutati :

Oficial, politistii au acces la Sistemul de monitorizare a traficului de la Timisoara. De cand incep amenzile

17 octombrie, 2017 - 06:55 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
7

TIMISOARA. Politia Timisoara va avea acces total la imaginile surprinse de camerele din cadrul Sistemului de Supraveghere a traficului.

CITESTE SI: Primar retinut de DNA Timisoara. Pentru ce ar fi cerut spaga 

In urma cu aproape o luna, reprezentantii Politiei Timis si cei ai Primariei Timisoara semnau protocolul prin care se pecetluia colaborarea dintre cele doua institutii privind felul in care vor folosi, in comun, Sistemul de trafic management.

In sedinta de plen de marti, consilierii locali au votat pentru aprobarea acestui protocol, iar politistii pot avea acum acces la baza de date. Proiectul a trecut cu 25 de voturi pentru.

CITESTE SI: Timisoara si intreg Banatul aveau sa cunoasca o inflorire fara seaman din acea zi de octombrie 

Potrivit protocolului, politisti desemnati de catre IPJ Timis vor fi prezenti, in ture, in Centrul de comanda si control, unde vor avea mai multe atributii:

– monitorizeaza traficul rutier din Timisoara
– transmit cu operativitate datereferitoare la situatiile ce necesita interventia echipajelor de politie pentru asigurarea fluentei si desfasurarea in siguranta a circulatiei rutiere
– realizeaza, prin intermediul statiei de emisie-receptie, coordonarea politistilor rutieri aflati in teren in exercitarea tributiilor de supraveghere, dirijare si control al normelor rutiere
– informeaza structurile IPJ referitor la aspecte din competenta acestora
– efectueaza verificari si intocmeste documentele necesare dispunerii masurilor legale in cazul infractiunilor si contraventiilor constatate cu mijloacele tehnice parte a sistemului Trafic management si supraveghere video.

AICI puteti citi integral ce prevede protocolul pentru accesul la sistemul de management al traficului rutier din Timisoara.

Nicolae Robu: Se pot da amenzi

Se pot da amenzi, dar scopul e de descurajare, preventia, dar daca cineva se cere amendat, va fi amendat. De indata ce hotararea intra in vigoare. Dupa parerea mea, dar e doar o parere, Politia Rutiera ar fi putut sa aplice amenzi pe baza inregistrarilor pe care le avem, cu aparate omologate, chiar in lipsa protocolului. Ce ar fi fost in discutie era de ce am permis noi accesul politiei la acele inregistrari. Asta era raspunderea noastra. In instanta ne puteau ataca ca am permis accesul, chiar daca nu a fost un act pe care sa ne sprijinim. Politia putea sa foloseasca acele inregistrari pentru ca toata aparatura e omologata. Daca banii vin la bugetul local nu poate decat sa ma bucure” a declarat primarul Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 7comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. ok, si de cand incep amenzile? ca va laudati in titlu ca ne ziceti asta

  • De indata ce hotararea (Hotararea Consiliului Local) intra in vigoare.

 2. Radarul de la iesire din Timisaora catre Sag e foarte eronat ….Eu am 50 si imi arata 71…… :))))) Cum sa dati amenzi cu niste aparate care nici nu functioneaza??? :)))) Cred ca ar trebui sa zburati pe rand de la conducere!!!!

  • *Incompetenti
   De unde stii ca acel radar arata gresit?

 3. OK. prea s-au inmultit „smecherasii” in oras, care te fore=teaza sa mergi cum vor ei, „maturandu-te de pe banda de circulatie.
  Rugaminte catre cei in drept: Rezolvati cateva probleme „preamendare”, de tipul:
  – coordonarea marcajelor, indiicatoarelor si semaforizarii (vezi coborare de pe podul de la Maria) si a restrictiilor de viteza (cazurile sunt multe; de exeplu inaintea unor treceri de pietoni, pe un sen ai retrictia de 30 km/h pe celelalt nu)
  – se fie reintrodusa ssemaforizarea R-G-V si R-G-V cu duratele corelate cu „lungimea intersectiei”;
  – V intermitent sa fie corelat cu locul de plasare a semaforului, si cu semaforizarea V pentru tercerea de pietoni;
  – la intersectiile mari cu durate de stationare de peste ___ sec (sa zicem 5) sa fie reintrodusa contorizarea inversa,
  – in intersectiile „grele”sa fie amplasate indicatoarele de preselectie – afisate vizibil – pentru a nu apare treceri fortate de pe o banda p0e alta (vzi dirijarea catre sensul giratoriu de la Fantana Punctelor Cardinale,
  – Radarele „informative” de la iesire din Timisaora, dar si p. Michelangelo sa devina „certe”
  Cam atat, apoi se poate continua.

 4. OFICIAL – nu scrie niciunde ca vor da amenzi
  Pot transmite informatii catre Politia Rutiera doar daca doresc … presupun ca aici pot intra si semnalari de inractiuni si alte abateri dar personal nu cred ca se vor deranja prea mult

 5. Situatie similara intr-un oras din vest-vest de tms (EU). O initiativa similara este pe „moarte” din cauza ca legislatia (de acol) corect interpretata nu permite procedura de asmendare (acolo amenzile erau si pana la 150 EURO)