Noutati :

Ofertele universitatilor straine vor fi prezentate tinerilor din Timisoara in 15 martie

1 martie, 2011 - 02:26 PM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
0

Mijlocul lunii martie aduce din nou la Timisoara Targul de Universitati Internationale (RIUF). Peste 100 de facultati si colegii prestigioase din Europa isi vor prezenta oferta pentru elevii timisoreni in cadrul evenimentului care are loc la Hotel Continental.

Studiile facute la ultimul Targ de Universitati Internationale, arata ca mai bine de 60% dintre tinerii romani doresc sa se intoarca in tara dupa terminarea studiilor facute in afara tarii. Vizitatorii RIUF se impart in doua mari categorii,  studenti (31%) si elevi sau absolventi de liceu (62%).  Lista celor care se intorc in tara continua cu studenti la cele mai mari scoli din lume, precum Harvard, Oxford, Yale, sau King’s College London. Cu romanii care sunt studenti la aceste scoli de prestigiu va veti putea intalni la RIUF, in cadrul pavilionului de Universitati de Top. Organizatorii anunta ca, in acest an, la a opta editie a targului, peste 100 de institutii ce vor expune programe de licenta si master. Alaturi de universitatile internationale, printre scolile romanesti ce au ales sa vina la RIUF sunt Academia de Studii Economice Bucuresti, Universitatea Romano-Americana, Universitatea Politehnica Timisoara, Universitatea Lumina.

In fiecare an, vizitatorii targului completeaza formulare de feedback, prin intermediul carora ei isi exprima intentiile de studiu si dezvoltare personala, si in acelasi timp participa la Tombola RIUF. Anul acesta, pe langa diverse pachete de studiu, cursuri de dezvoltare personala, si multe alte surprize, premiul cel mare va fi o vizita la universitatile din Olanda, de cinci zile, pentru doua persoane. De la un an la altul am observat ca dorinta de intoarcere in tara a celor ce intentioneaza sa plece la studiu in strainatate creste„, a spus Bogdan Kochesch, director general al Educativa si organizator al RIUF.

Pe primele locuri in preferintele celor care aleg sa studieze in afara tarii se numara domenii precum economie (28%), comunicare (19%), inginerie (14%), drept (10%), arhitectura (9%), si medicina (8,5%). Intrebati unde doresc sa studieze, tinerii aleg pe rand Marea Britanie pentru renumele institutiilor de invatamant din aceasta tara (53%), Franta (30%), Statele Unite ale Americii (23%) si alte state ale Uniunii Europene, precum Olanda din cauza taxelor de scolarizare reduse, sau total gratuite, dupa cum este cazul in Danemarca (32%). Pentru finantarea totala sau partiala a studiilor multi dintre vizitatori se bazeaza pe fonduri proprii (60%), in timp ce un procent mai mic (33%) se gandesc sa se angajeze part-time pentru a suporta costurile de scolarizare.

Un procent insemnat din cei ce revin in tara este constituit si de absolventii de mastere internationale, care aleg sa isi dezvolte aptitudinile din motive legate strict de locul de munca. Anul acesta, toti cei interesati de mastere vor gasi in cadrul evenimentului o sectiune dedicata studiilor postuniversitare. „Cea mai atractiva oferta de studiu vine din Olanda, insa nu este exclus sa gasiti un master pe placul tau intr-o tara precum Marea Britanie, Franta, Austria, sau Croatia”, a adaugat Daria Dragomir, coordonator al evenimentului.

Mai multe detalii sunt disponibile pe site-ul evenimentului: www.riuf.ro. „Educativa” este un grup de companii si organizatii non-guvernamentale ce dezvolta proiecte, produse si servicii educationale care ajuta tinerii romani in identificarea si fructificarea oportunitatilor de dezvoltare personala.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...