Noutati :

Ofertele last minute ! Alege varianta cea mai grozava pentru un concediu la pret de city-break!

15 iunie, 2012 - 10:01 AM
Autor: Anonim      
Categorie: TURISM
0

Asteptate cu entuziasm de unii si privite cu neincredere de altii, ofertele last minute sunt, probabil, serviciul turistic cel mai neinteles. Preturile foarte scazute ale ofertelor last minute ii motiveaza pe unii si starnesc valuri de dubii in cazul altor persoane. Cei care isi planifica in detaliu orice aspect al vietii considera, pe de alta parte, ca nu iti poti programa un concediu bazandu-te pe ofertele last minute. Si totusi, acest tip de oferte este varianta optima pentru un concediu la pret de city-break.

In ceea ce priveste preturile scazute ale ofertelor de tip last minute trebuie spus ca acestea sunt, de cele mai multe ori, ofertele hotelierilor si nu ofertele agentiilor de turism in sine, desi ele ajung la cunostinta publicului prin agentiile de turism. Totul porneste de la gradul de ocupare al hotelurilor. Exista perioade in care locurile din anumite hoteluri nu sunt rezervate in totalitate, iar atunci hotelierii scad simtitor preturile pentru toate tipurile de cazare. In mod automat, agentiile de turism pot oferi acelasi pachet turistic la un pret mult mai mic si nu se sfiesc sa o faca.

La Agentia de Turism Ultramarin, de exemplu, au aparut oferte last minute pentru Spania, Costa Brava cu plecare in 28 iunie. Pentru toate tipurile de cazare, un pachet achizitionat pentru 28 iunie este cu aproximativ 100 EUR mai ieftin decat acelasi pachet achizitionat pentru o data de la mijlocul lunii iulie. Acelasi lucru este valabil si pentru sejururile in Italia, pe coastele Marii Adriatice,  unde pachetele last minute pentru datele de 1, 8 si 15 iulie sunt chiar la pret de city-break.

In extrasezon si presezon ofertele last minute apar cu aproximativ doua sau trei saptamani inaintea datei de plecare. In plin sezon turistic pot aparea cu o saptamana sau chiar doua zile inainte de data plecarii. Din aceste motive este evident ca acest tip de serviciu turistic necesita o oarecare flexibilitate din partea turistilor.

Si totusi, un concediu poate fi planificat din timp asteptand o oferta last minute daca intelegem dinamica acestui serviciu. Intotdeauna veti putea gasi oferte last minute la sfarsitul lunii iunie si inceputul lunii iulie. Numarul ofertelor last minute scade apoi pentru aproximativ 3-4 saptamani, pana la jumatatea lunii august. Dupa jumatatea lunii august acest tip de oferte este din nou frecvent. Astfel puteti sa va luati concediu pentru finalul lunii iunie si inceputul lunii iulie, de exemplu, caci pentru aceasta perioada veti gasi cu siguranta oferte last minute.

Prin urmare, ofertele last minute nu sunt nici acte de binefacere, nici semn de disperare si nici un semnal de alarma pentru o eventuala frauda. Ele sunt, pur si simplu, rezultatul firesc si logic al unei ramuri economice ce se ghideaza dupa bine cunoscutul raport dintre cerere si oferta. Odata inteles acest lucru, ofertele last minute devin varianta optima pentru un concediu la pret de city break.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...