Odata cu inceputul noului an il sarbatorim pe Sfantul Vasile! Traditii si obiceiuri in prima zi din an

Sfantul Vasile este praznuit de toti crestinii in prima zi din noul an calendaristic. Sfantul Vasile, episcopul Cezareii, este unul dintre cei mai importanti parinti ai bisericii ortodoxe si unul dintre cei mai mari teologi crestini.

Este bine ca prima persoana care iti intra in casa de SFANTUL VASILE sa fie un barbat. Mai mult, in functie de situatia materiala a invitatului, bogat sau sarac, asa va fi si urmatorul an.

in ziua de SFANTUL VASILE este bine sa versi vin pe masa, sa spargi un pahar, sa rastorni o cutie de chibrituri sau sa dai de pomana unui om sarac, ca sa ai noroc tot anul. in ziua de SFANTUL VASILE este bine sa bei mult vin, existand credinta ca atat vin cat va bea omul in aceasta zi, atat sange va avea in obraz in timpul anului.

Tot de SFANTUL VASILE CEL MARE, fetele nemaritate se duc in grajd sau in cocina, lovesc vaca sau porcul cu piciorul si spun „anul acesta“ sau „anul viitor“. Daca porcul guita, ori vaca se misca de la prima strigare, fata se va marita in urmatoarele luni. in cazul in care se misca la vreuna din urmatoarele strigari, domnisoara se va casatori peste unul sau peste doi ani.

Citeste mai mult AICI

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...