Ocupatii in Romania, din 2011: prezicator, aburitor, fascinar, defectolog. Vezi lista completa de meserii!

Guvernul a adoptat, pe final de an, o hotarare prin care aproba structura clasificarii ocupatiilor din Romania, aplicabila de la 1 ianuarie 2011, si in care se regasesc inclusiv meseriile de prezicatori, corhanitori si decuscutori. Vezi lista oficiala!

In structura ocupatiilor se mai regasesc „agenti de pariuri”, „administratori in gospodarii individuale”, „vanzatori stradali”, „manechine”, „prezentatori produse”, prestatori de servicii „la minut” pentru populatie.

Clasificarea ocupatiilor din Romania se aplica in toate domeniile si este obligatorie pentru administratia publica, operatori economici indiferent de forma de proprietate, organizatii sindicale si patronale, fundatii, la completarea documentelor oficiale prin precizarea ocupatiei.

Ministerului Muncii a facut inca din toamna o lista a meseriilor recunoscute in Romania, care cuprinde in total 3.852 de ocupatii.

Prima meserie care apare in „Clasificarea Ocupatiilor din Romania (COR)”, conform listei alfabetice de pe site-ul Ministerului Muncii, este cea de „aburitor”. Si nu orice fel de „aburitor”, ci „aburitor textile”.

Tot in COR apar si ocupatiile de „albitor pasta hartie”, „cap de masa”, „agent conducatori caini de serviciu”, „drujbist”, „fazanier”, „fierbator – uscator de par” sau „formator de formatori”.

Daca in cazurile de mai sus se poate presupune cu ce se ocupa meseriasul respectiv, exista in schimb alte ocupatii care constituie un mister pentru cei neavizati: „chevrasames”, „concasorist”, „corhanitor”, „decuscutor”, „defectolog” sau „fascinar”.

Vezi mai jos lista completa de meserii!

lista-meserii-romania

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...