Noutati :

Ochelarii care arata efectul drogurilor sau alcoolului. Zeci de tineri din Timisoara i-au incercat

8 septembrie, 2019 - 03:42 PM
Autor: Redactie      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Oricine a dorit, a putut afla care este efectul drogurilor sau alcoolului. Totul a fost posibil cu ajutorul unor ochelari speciali.

CITESTE SI: A lasat un mesaj de adio si a plecat sa se sinucida. Cosmarul unor parinti din Timisoara care au cerut disperati ajutor la 112 

Este vorba despre o campanie a politistilor care are loc pana in data de 20 septembrie. Campania se numeste “10 Pentru Siguranta” iar scopul este de a preveni traficului de persoane si victimizarii minorilor.

In primele doua zile 07-08 septembrie a.c., reprezentanti ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne, respectiv ai Inspectoratului de Politie Judetean Timis, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat, Inspectoratului de Jandarmi Timis, Agentiei Nationale Antidrog- Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Timiş, Agentiei Nationale impotriva Traficului de Persoane Timisoara, Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, Gruparii Mobile de Jandarmi Timisoara si Institutiei Prefectului – Judetul Timis, s-au aflat printre timisoreni pentru a le oferi sfaturi preventive in legatura cu riscurile infractionalitatii din unitatile de invatamant si zonele adiacente acestora.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne au organizat intalniri cu timisenii in locuri cu public numeros, respectiv Festivalul “Bega Bulevard”,unde tinerii au aflat efectul substantelor psihotrope cat si al consumului de alcool pe timp de noapte si pe timp de zi, prin intermediul unor ochelari ce simuleaza aceste efecte.

De asemenea, reprezentantii acestor structuri s-au aflat si intr-un supermarket unde au desfasurat diverse activitati interactive cu copiii recompensandu-i cu diferite premii, si au discutat cu parintii pe linia prevenirii faptelor antisociale pentru siguranta elevilor atat in scoli cat si in timpul liber.

In perioada 10-20 septembrie 2019, echipe mixte din cadrul structurilor Ministerului Afacerilor Interne se vor deplasa in unitatile de invatamant selectionate, 48 din mediul urban si 10 din mediul rural, pentru a discuta cu elevii, parintii si cadrele didactice in vederea identificarii de solutii pentru problemele anterioare si prevenirea comportamentelor care ar putea afecta siguranta in scoli.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...