Noutati :

Oaza de verdeata de pe balconul tau sau cum respiri aer curat la tine acasa, in mijlocul orasului, in cele mai frumoase apartamente din Timisoara. Cel mai spectaculos proiect imobiliar, in care si-au gasit locul arbori precum cei din gradina palatului Louvre din Paris

27 mai, 2019 - 01:10 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Cum ar fi ca pe balconul tau sa creasca arbori de 10-15 metri inaltime? Cum ar fi ca tot felul plante ori arbusti sa-ti bucure casa si plamanii? Ei, bine, acest lucru este posibil chiar la Timisoara.

Dezvoltatorul proiectului Vox Vertical Village construieste un adevarat sat vertical, cu multa verdeata si copaci uriasi, iar cei care se vor muta in noile locuinte vor avea parte de propria gradina si vor putea ingriji arborii ce vor creste pe balcon.

Primii copaci au sosit deja la Timisoara, cu un transport special. Au fost adusi de la cea mai cunoscuta pepiniera din Europa, de la Van den Berk, din Olanda, iar timp de un an se vor aclimatiza aproape de locul unde vor fi plantati, chiar pe terasele apartamentelor Vox Vertical Village.

Arbori din aceeasi pepiniera au ajuns in gradini renumite din intreaga Europa, la Eindhoven, la Louvre, in Paris, sau in Amsterdam, iar acestea sunt doar cateva exemple.

Au venit 32 de bucati de arbori si arbusti. Ii vom folosi atat pe cladire, cat si in fata cladirii. Ei vor ramane pentru aclimatizare, pana anul viitor. Vor mai veni peste 100 de bucati in toamna. Vor fi dublati de foarte multe sortimente de plante perene. Va fi o combinatie de arbori, arbusti si plante perene. Ideea e sa incercam sa recream un ecosistem cat se poate de variat si sa ne legam destul de mult de ceea ce inseamna flora locala. Asta inseamna ca si mentenanta sa fie mai usoara. Imi doresc sa atragem specii de animale, pasari, insecte si ma refer in special la albine pentru ca ele sunt un indicator foarte bun daca amenajarea raspunde unor nevoi. Daca nu e poluare, atunci albinele vin. Mi-as dori ca cei din comunitatea Vox Vertical Village sa fie in contact cu natura cat se poate de mult„, a declarat pentru opiniatimisoarei.ro, Andrei Condoros, specialistul peisagist care urmareste indeaproape evolutia copacilor si plantelor de la Vox Vertical Village care se construieste la Timisoara.

Deocamdata, au sosit specii precum carpen, stejar brumariu sau salcie, dar si mai multe feluri de arbusti. Specialistii vor incepe, de acum, sa urmareasca evolutia acestora si in final sa decida care sunt soiurile ce vor creste pe cea mai verde cladire ce se ridica in Timisoara.

Cautam inca specia minune, in sensul ca acest lucru e in stransa legatura cu jardinierele. Mi-as dori un fag, poate fi foarte bine un carpen. Putem merge pe specii locale. Inca nu le-am ales pe toate. Incercam foarte multe scenarii si aceste scenarii ne vor duce la alegerea optima. Vor fi sute, chiar mii de exemplare de arbori, arbusti si plante„, a mai precizat peisagistul Andrei Condoros.

Conceptul unic Vox Vertical Village aduce natura in sanul viitoarelor familii care se vor muta in satul vertical de la Timisoara. Acestea vor avea o adevarata padure atat pe balcon, cat si in apartament, iar specialistii vor ajuta cu toate informatiile la ingrijirea zonelor verzi ce vor fi de-a dreptul spectaculoase. Practic, putem vorbi de implicarea comunitatii care va beneficia si de un ghid cu minime cunostinte despre ingrijirea speciilor ce vor completa cele mai frumoase apartamente din Timisoara intr-un mod nemaintalnit pana acum.

***

Vox Vertical Village reprezinta un proiect in premiera pe piata rezidentiala din Romania, presupunand dezvoltarea unui ‚vertical village’, care va include si o ‚padure pe verticala’ formata din peste 1.000 de arbusti si diferite plante care vor fi plantati atat in interiorul proiectului cat si pe terasele locuintelor. Astfel, peste o treime din suprafata construita a Vox Vertical Village va fi reprezentata de catre spatii verzi si terase.

Fiecare locuinta va beneficia de o terasa generoasa, axul central al cladirii urmand sa fie liber, creandu-se astfel un atrium generos, asemanator pietei centrale dintr-o localitate traditionala. Vox Vertical Village va include o serie intreaga de facilitati, precum piscina exterioara, cinema si o sala de fitness complet echipata iar fiecare locuinta va fi echipata cu sisteme inteligente de ultima generatie care vor putea controla toti parametrii existenti.

Aditional inovatiilor la nivel conceptual, Vox Vertical Village va fi dezvoltat dupa principiile sustenabile BREEAM, fapt care va aduce beneficii viitorilor locatari. Vox Vertical Village va dispune si de o parcare subterana si supraterana compusa dintr-un total de 138 de locuri de parcare – 94 in subteran si 44 la nivelul solului. Antreprenorul general al proiectului este PORR Construct, una dintre cele mai mari companii de constructii active in Romania.

Proiectul este dezvoltat in imediata apropiere a Vox Technology Park, dezvoltat de asemenea de catre Vox Property Group in urma unei investitii de 30 de milioane de euro. Compania este activa de mai mulţi ani pe pe piata rezidentiala din Timisoara, in timp ce Virgil Tornoreanu, managing partner al Vox Property Group, este un antreprenor local de succes, cu activitati pe piata imobiliara si in sectoarele IT&C.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...