Noutati :

Oaspeti la Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta de la Timisoara. Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu s-a intalnit cu refugiatii

8 iulie, 2015 - 09:32 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu a vizitat, printre altele, la Timisoara, Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta unde a stat de vorba personal cu oamenii de acolo.

Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta de la Timisoara este prima facilitate de acest tip din lume, reprezentand un instrument important al politicii de protectie a UNHCR si un model de bune practici, demonstrand, totodata, angajamentul Romaniei in acest domeniu prin punerea in practica a conceptului de securitate umana. Centrul se circumscrie principiului solidaritatii in plan umanitar si dorintei Romaniei, in calitate de donator emergent, stat de relocare si promotor al agendei umanitare in forurile multilaterale, de a contribui la procesul de impartire a responsabilitatilor in acest domeniu”, a declarat ministrul Bogdan Aurescu.

La vizitarea Centrului au luat parte si dr. Hartmut Koschyk, membru al Parlamentului Federal German, insarcinat al Guvernului Federal German pentru problemele repatriaţilor germani şi ale minoritaţilor naţionale si dr. Berndt Fabritius, membru al Parlamentului Federal German, precum si prefectul judetului Timis, Eugen Dogariu.

De la infiintare, Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta de la Timisoara, care are o capacitate de gazduire de pana la 200 de persoane simultan, a oferit adapost temporar pentru peste 1.700 de refugiati, care au fost relocati in SUA, Australia, Marea Britanie, Canada, Norvegia, Olanda si Suedia.

Centrul de Tranzit in Regim de Urgenta de la Timisoara a fost infiinţat in baza unui Acord intre Guvernul Romaniei, Biroul inaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) şi Organizaţia Internaţionala pentru Migraţie, semnat la 8 mai 2008.

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu a participat si la conferinta pe tema ”Minoritatile entice in Europa – provocari si perspective” eveniment organizat la Timisoara, la Casa Adam Muller Guttenbrun de reprezentanta din Romania a Fundatiei Konrad Adenauer, Ambasada Republicii Federale Germania la Bucuresti si de Forumul Democrat al Germanilor din Romania.

Cu acest prilej s-a sarbatorit 20 de ani de la adoptarea si ratificarea de catre Romania a Conventiei-cadru privind protectiei minoritatilor nationale a Consiliului Europei.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...