Oamenii din 6 localitati din Timis, pusi la adapost de inundatii!

TIMIS. Sudul judetului Timis, care are cel mai mult de suferit in caz de inundatii, are parte de schimbari importante. Sute de oameni din 6 localitati ar trebui sa nu mai traiasca cu teama ca s-ar mai putea trezi din nou cu apa in gospodarii.

Administratia Bazinala de Apa Banat e aproape de finalizarea unei ample lucrari hidrotehnice de decolmatare si reprofilare a cursului raului Moravita, in valoare de aproape 100.000 de lei.

Intrucat albia invadata de aluviuni si vegetatie nu mai facea fata debitelor mari, s-a luat masura curatarii cursului de apa.

Lucrarile specialistilor de la Ape au inceput inca din luna iunie a anului trecut, pe tronsonul Semlacul Mare – Semlacul Mic si in zona localitatii Moravita. S-au  executat operatiuni de amenajare a albiei: terasamente,  decolmatari de albie, defrisari de vegetatie arborescenta pe o lungime de 13,4 km.
Au mai ramas de executat lucrari pe inca 3 km, care se vor incheia in acest an.

lucrari-excavator

Localitatile din Timis care vor fi ferite astfel de inundatii sunt Semlacu Mare, Semlacu Mic, Moravita, Percosova, Butin si Dejan.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...