Oamenii de afaceri din Timis s-au plans liberalilor de contributiile sociale

Mariana Campeanu

TIMISOARA. Peste 200 de oameni de afaceri s-au intalnit in aceasta dupa-amiaza cu fostul ministru al Muncii, Mariana Campeanu, si cu Daniel Chitoiu, fostul presedinte ANAF, la Centrul Regional de Afaceri, ca sa-si spuna nemultumirile cu privire la mediul economic.

Potrivit Marianei Campeanu, in prezent deputat in Parlamentul Romaniei, oamenii de afaceri vor sa contribuie la imbunatatirea modului de functionare in mediul de afaceri.
„Dorim ca familia sa ofere toate conditiile dezvoltarii unui copil. Dorim ca parintii sa nu mai fie grevati de problema ingrijirii copiilor incepand de la cresa, gradinita si scoala si sa poata sa dezvolte in paralel si o cariera”, a spus Mariana Campeanu, facand referire la legislatia muncii si la sistemul de pensii.

Fostul director al ANAF a precizat si el ca PNL a lansat deja un program economic ambitios, cu obiective atat pe termen lung, cat si pe termen scurt sau mediu.
„Economia romaneasca este gandita in prezent in jurul bugetului de stat. Noi propunem masuri care sa duca in viitor la o economie care sa aiba o crestere sustenabila si sa venim cu o economie competitiva in raport cu Uniunea Europeana, dar mai ales pe plan mondial”, a explicat Chitoiu. El mai spune ca Romania are nevoie de un nou tip de impozitare, in asa fel incat contribuabilii sa plateasca de bunavoie obligatiile la buget. Vicepresedintele PNL a marturisit ca principalele nemultumiri ale oamenilor de afaceri din judetul Timis se invart in jurul contributiilor sociale.

„Ei reclama costul foarte mare al fortei de munca, care vine din contributiile sociale pe care trebuie sa le plateasca angajatii si angajatorul. (…) Avem un nivel mai mare, dar gradul de colectare al acestora lasa de dorit. Oamenii de afaceri vor impozitarea tuturor implicit, dar si pentru persoanele fizice ce investesc in domeniul imobiliar. Mai este si o discriminare in ceea ce priveste impozitarea pe proprietate”, a conchis Daniel Chitoiu. Liberalii cred ca banii de la FMI ar fi trebuit aruncati in economie si nu „tinuti in contul BNR”.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...